Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse bedrijven openen de deuren op 32ste Voka Open Bedrijvendag

Oost-Vlaamse bedrijven openen de deuren op 32ste Voka Open Bedrijvendag

Foto: Voka

Oost-Vlaamse bedrijven openen de deuren op 32ste Voka Open Bedrijvendag

Op zondag 2 oktober vindt de jaarlijkse Voka Open Bedrijvendag plaats. Voor hun 32ste editie pakken ze opnieuw uit met een hybride aanbod: meer dan 200 bedrijven zwaaien fysiek de deuren open en ook online kan je via Voka Open Bedrijvendag Virtueel ruim 50 organisaties online rondleidingen volgen. Het moment voor honderdduizenden kijklustigen om zowel online als fysiek een blik achter de schermen te werpen bij een uitgelezen selectie b(l)oeiende bedrijven.

De rode draad dit jaar is ‘Samen Ondernemen, Samen Groeien, Samen Deuren Openen’. “Onder dit motto wil Voka Open Bedrijvendag de gepassioneerde Vlaamse ondernemers én hun medewerkers alle lof toewerpen!”, zegt Inge Claerhout, Directeur van Voka Open Bedrijvendag. “Zij versterken de Vlaamse economie en samenleving. Samen de bedrijfspoorten openzwaaien op de eerste zondag van oktober zorgt voor een enorme boost. Deuren openen voor extra opportuniteiten, om ondernemerszin te prikkelen, voor de toekomstige werknemer, voor familie en vrienden van de huidige werknemer, want die verdienen een pluim!”

Met deelnemende bedrijven als Samsonite, Delhaize, Van Marcke en DronePort belooft Voka Open Bedrijvendag ook dit jaar opnieuw enorm divers te zijn. Ambachtelijke pracht, stoere industrie of ingenieuze techniek, het aanbod heeft voor elk wat wils. “Verrassende starters en de grootste en bekendste bedrijven gooien op Voka Open Bedrijvendag de deuren open voor het grote publiek. Ze tonen er alles. Het is dus het ideale moment om zelf te beleven hoe de Vlaamse bedrijven elke dag werken aan groei. Als onze bedrijven het goed doen, gaat het bovendien goed met de samenleving”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Virtuele rondleidingen

Na een succesvolle digitale editie in 2020 en de eerste hybride editie vorig jaar, borduurt Voka Open Bedrijvendag verder op dit potentieel. “We hebben gemerkt dat mensen ook thuis vanuit hun luie zetel graag binnenkijken bij bedrijven om hun verhaal te ontdekken”, vertelt Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag. “Vorig jaar brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een virtueel bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven. Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische, hygiënische of veiligheidsredenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via virtuele rondleidingen aan onze honderdduizenden bezoekers te laten zien wat ze in hun mars hebben”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.