Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijvendag

Oost-Vlaamse bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijvendag

Oost-Vlaamse bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijvendag

Geert Moerman voor de Voka Box in Gent.

Zondag is het opnieuw Voka Open Bedrijvendag. Naar jaarlijkse traditie zetten dan honderden Vlaamse bedrijven hun deuren open. In Oost-Vlaanderen gaat het om zo’n 60 bedrijven die het publiek met hun dagdagelijkse activiteiten laten kennismaken.

“Het thema van Voka Open Bedrijvendag is dit jaar Ondernemers ondernemen voor iedereen”, legt Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen uit. “Ondernemers zijn meer dan het product of de dienst die ze aanbieden. Ze betekenen ook een meerwaarde voor de samenleving rondom hen en hebben zo een impact op het leven van iedereen. Dat verhaal wordt in deze editie benadrukt.”

In Oost-Vlaanderen springen onder andere grote bedrijven zoals ArcelorMittal Gent, Beaulieu International Group uit Kruishoutem en de Willy Naessens Group uit Wortegem-Petegem in het oog. Maar ook HoGent campus Aalst, KU Leuven Technologiecampus Gent, Infrabel LCI Gent-Zeehaven, Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde en AVS Oost-Vlaamse Televisie uit Sint-Denijs-Westrem zetten hun deuren open.

Verder zijn er nog bedrijven in Aalter, Beveren-Waas, Dendermonde, De Pinte, Eeklo, Maldegem, Melle, Ronse, Sint-Niklaas, Zele, Zingem, Zottegem en nog vele andere gemeenten te bezoeken. Voor een volledige lijst van de deelnemende bedrijven kan u terecht op www.openbedrijvendag.be.

Voka Box

Tussen de 60 Oost-Vlaamse bedrijven die aan Open Bedrijvendag deelnemen, zitten ook heel wat starters. Zij hacken op 1 oktober de Voka Box in Gent, het hoofdkantoor van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Voor één dag zullen niet de medewerkers, maar een tiental startende ondernemers er het mooie weer maken. Het gaat om Forcit, MTRX, Vectera, Mealhero, Funkey, Lambert Engineering, Happy Kiddo, EbbengouD, DJAR, BeerSelect en Jong Voka.

De Voka Box wordt daarbij voor de gelegenheid omgetoverd tot een ervaringsruimte, waar bezoekers de jonge ondernemers aan het werk kunnen zien. Ook vicepremier Alexander De Croo zal er zondag samen met gedelegeerd bestuurder van Voka Hans Maertens een blik komen werpen. “De bezoekers zullen er kunnen proeven van wat toekomstig Vlaanderen voor ons in petto heeft. Men kan er teambuildingsactiviteiten uitproberen, zich onderdompelen in de digitale wereld, de eigen stabiliteitskunsten testen, nieuwe foodconcepten ontdekken en nog veel meer”, aldus Geert Moerman.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.