Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse Giel is jobstudent van het jaar

Oost-Vlaamse Giel is jobstudent van het jaar

Oost-Vlaamse Giel is jobstudent van het jaar

MAARKEDAL/RONSE – Giel Coopman mag zich voortaan jobstudent van het jaar noemen. De jongeman (22) komt uit Maarkedal, bij Ronse, en werkt bij tuinbedrijf De Keyser Tuin en Landschap. Daar helpt hij mee met zowel de aanleg als het onderhoud van tuinen.

Coopman studeerde net af als ingenieur mechanica en is na 7 jaar aan zijn laatste vakantiejob toe. Vanaf nu kan het echte werk beginnen. Dinsdag ontving hij als beloning voor zijn jarenlange inzet de trofee ‘Jobstudent van het jaar’ van UNIZO en Liantis en een cheque van 1.250 euro. Maandag begint hij te werken als ingenieur in Ronse.

© Peter Malaise

Bij de firma De Keyser Tuin en Landschap zullen ze hem missen, weet zaakvoerder Philippe. Hij droeg Giel ‘stiekem’ voor als kandidaat voor de titel. “Hij werkte hier al elk jaar mee sinds zijn vijftiende, eerst voor mijn vader, daarna voor mij”, zegt Philippe. “Een sterke en gedreven landbouwerszoon met handen aan zijn lijf, die veel werk verzette en ook heel goed lag in de ploeg. Hij werkte eigenlijk als iemand die vast in dienst is, je kon hem echt alles laten doen en ook verantwoordelijkheid geven.”

Stageplaats

Jobstudenten zijn belangrijk voor bedrijven. “Ik heb nu vier mensen in dienst die eerst als jobstudent voor mij gewerkt hebben”, vertelt Philippe. “Ze zien dit als een soort stageplaats.”

Volgens UNIZO deden in 2017 liefst 27 procent van alle werkgevers een beroep op jobstudenten. Dat blijkt uit berekeningen van dienstengroep Liantis. In 2013 was dat nog 22 procent. De gemiddelde jobstudent is 21 jaar. Vrouwelijke jobstudenten zijn met een aandeel van 57 procent duidelijk in de meerderheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.