Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse scale-ups krijgen internationale boost

Oost-Vlaamse scale-ups krijgen internationale boost

Oost-Vlaamse scale-ups krijgen internationale boost

Netwerk Ondernemen wil via het traject Boost-Me snelle internationale groei nastreven. De vzw heeft daarvoor elf scale-ups geselecteerd. Vijf komen uit Oost-Vlaanderen. Het gaat om de Gentse ondernemingen Co-libry, Jaswig, Bakkersonline en Earfy, en CodeFever uit Nevele.

Tijdens Boost-Me zullen deze scale-ups zes maanden lang begeleid worden door experten en ervaren ondernemers. Daarnaast komen ze in contact met potentiële investeerders. “Het programma is specifiek gericht op Vlaamse scale-ups die zich op een groeipunt bevinden. Boost-Me gaat in oktober van start. Na zes maanden gaan de geselecteerde bedrijven naar huis met een uitgewerkt groeiplan dat in een internationale markt werd afgetoetst”, zegt Gert Gijbels, afgevaardigd bestuurder van Netwerk Ondernemen. De deelnemer met het beste groeiplan wint 2.500 euro aan extra middelen om het verder te verwezenlijken.

De kandidaten

Verder werden nog Pirazzo, Chestnote, IXpole, Nurama, Wondzorgcentrum en Lucine geselecteerd. “We zijn heel tevreden van de 11 geselecteerde deelnemers. Het is een mooie diversiteit qua sectoren. Verder zien we duidelijke gelijkenissen in de hinderpalen voor hun groei en kunnen ze leren van elkaar”, aldus Gert Gijbels.

Vanuit het principe ondernemers voor ondernemers gebeurt de begeleiding door ervaringsdeskundigen. Daartoe behoren onder andere Walter Van Uytven van het Gentse Awingu en Frederik Neus van Zentrick uit Merelbeke. Ook Jonas De Cooman, die met van Appiness uit Aalst reeds een mooi internationaal traject heeft weten af te leggen, zal de deelnemers bijstaan. Omar Mohout van Sirris en Luc De Clerck van Avantida vervolledigen het lijstje van begeleiders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.