Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse topondernemer tikt prestigieus kasteel op de kop

Oost-Vlaamse topondernemer tikt prestigieus kasteel op de kop

Oost-Vlaamse topondernemer tikt prestigieus kasteel op de kop

GENT – Sam Baro, CEO van hr-bedrijf Planet Group, is de nieuwe eigenaar van het Kasteel van Jemeppe in het Waalse Hargimont. Het middeleeuwse bouwwerk was tot voor kort in handen van de Nederlander Tijs Blom en vormde twee jaar geleden nog het decor van het tv-programma Vive le vélo. De verkoop kwam er in het kader van een gerechtelijke reorganisatie.

Het met slotgracht omringde kasteel met bijhorende hoeve bestaat uit tal van zalen, twee restaurants, een bar, een tennisveld, een zwembad met sauna, 75 hotelkamers en kijkt uit over een domein van 45 hectare. Het hoeft dus niet te verbazen dat naast de Oost-Vlaamse CEO ambities koestert in de event- en vrijetijdssector.

Heikele overname

Het kasteel kwam te koop na het faillissement van een van de vennootschappen van vorige eigenaar Tijs Blom, die de site volledig renoveerde. Het eindresultaat wou hij laten nabouwen in het Nederlandse Almere, maar dan driemaal zo groot. Dat kolossale project liep uiteindelijk op de klippen, met een faillissement en een gerechtelijke reorganisatie tot gevolg.

Ook voetballer Axel Witsel en hotelgroep Vandervalck lieten hun oog vallen op het kasteel, maar konden zich niet meten aan het bod van Baro. Na een overbruggingsperiode zal het kasteel opnieuw worden uitgebaat als exclusieve locatie voor bedrijfsevents en als toeristische trekpleister met hotelfunctie.

 

Planet Group-CEO Sam Baro

“Ik wil het kasteel in al zijn eer en glorie herstellen, en er met de juiste uitbating er een high end trekpleister van maken”, vertelt Baro. Die zit op dit moment samen met potentiële uitbaters. Wanneer de locatie opnieuw opengaat voor het grotere publiek is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.