DSC07962 Het Gentse Cheqroom werd voor het eerst genomineerd voor de lijst.

Oost-Vlaamse toppers in Deloittes Technology Fast 50

Deloitte België publiceert vandaag de Technology Fast 50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van België. Maar liefst 19 van hen zijn Oost-Vlaamse kleppers. Daarnaast maakt Deloitte ook de tien finalisten bekend die gaan strijden voor de titel van Rising Star, een erkenning van veelbelovende bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector. Ook hier strijden vier jonge Oost-Vlaamse bedrijven mee voor de titel.

De prijs van de Technology Fast 50 gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf in België op basis van de procentuele omzetgroei in de afgelopen vier jaar. Deloitte zal de winnaar bekendmaken tijdens de prijsuitreiking op 25 november 2021.

De Oost-Vlaamse genomineerden in de lijst zijn Intigriti (Aalst), Next Apps (Lokeren), Signpost (Lokeren), Vavato (Sint-Niklaas) en de Gentse bedrijven Cheqroom, Eyesee, Fleetmaster, HelloCustomer, Kadonation, o2o - Company Bike Lease, Olympus Mobility, Ontoforce, Pozyx, Showpad, Silverfin, Skedify, Skyhaus, Triangle Factory en Twikey.

Vincent Theeten, CEO van Cheqroom, is enthousiast over hun nominatie: “België, en zeker Gent, kent een bloeiende tech-scene. Het is dan ook een hele eer om in de top 50 van snelst groeiende bedrijven te mogen staan, en een bevestiging van onze missie om videoproducers en materiaalbeheerders te helpen om hun film- en opnameapparatuur te beheren. We hebben in de afgelopen jaren onze koers stevig bijgestuurd, en het is dan ook fijn om in deze cijfers weerspiegeld te zien dat we de juiste richting hebben gekozen.”

Genomineerden Rising Star

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector worden in de schijnwerpers geplaatst in de categorie Rising Star. Op 22 oktober hielden 69 Rising Star kandidaten  een eerste pitch voor een jury van sectordeskundigen van Deloitte. 10 bedrijven schopten het tot de finale en worden uitgenodigd voor een tweede pitch op 25 november. De vier Oost-Vlaamse finalisten zijn:

  • BOSAQ (Zwijnaarde): Bosaq ontwikkelt innovatieve en toekomstgerichte oplossingen voor drinkwater die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen halen.
  • myNEO (Gent): myNEO concentreert zich op onderzoek, ontwikkeling en optimalisering van de klinische bruikbaarheid van gepersonaliseerde immunotherapie bij kanker.
  • OTIV (Gent): Autonome technologie maakt spoorvervoer in complexe omgevingen veiliger en efficiënter.
  • Tailpage (Sint-Niklaas): Tailpage is een software die effectief voor lokale posities vooraan in Google zorgt voor alle sleutelwoorden van de klant, per locatie (stad, drop…) in een bepaalde doelregio.

Juryvoorzitter Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital: “Er komen heel wat factoren kijken bij de beslissing om een van deze bedrijven te kiezen als Rising Star van 2021. Een belangrijk element is of de markt groot genoeg is zodat deze start-ups en scale-ups kunnen uitgroeien tot bedrijven van een zekere omvang. Daarnaast kijken we ook naar het team. Geen enkele ondernemer kan een bedrijf op zijn eentje doen groeien. De laatste factor waar we aandacht aan besteden is of het bedrijf een duidelijke visie op de toekomst heeft. We kijken echter net zoveel naar een goede uitvoering. Wanneer ik deze lijst bekijk met al die interessante bedrijven, dan weet ik dat we in de jury verhitte discussies zullen voeren voor we het eens worden over een winnaar.”

Fast 50 Business Forum

Het Fast 50 Business Form vindt plaats vóór de prijsuitreiking op 25 november. Het centrale thema is dit jaar “corporate venturing” met academische inzichten en beste praktijken van Belgische scale-ups alsook Corporates. Nieuw in het programma is dat de deelnemers ook de pitches van de 10 Rising Star finalisten kunnen bijwonen. Met het Fast 50 Business Forum helpt Deloitte het netwerk van technologie-ondernemers uit te breiden door start-ups en scale-ups in contact te brengen met de CEO’s van grote bedrijven en familiebedrijven, investeerders en ondernemers.

“De Belgische wereld van de start-ups en scale-ups ontwikkelt zich razendsnel. Een aantal van de meest innovatieve en disruptieve bedrijven bevindt zich in de Technology Fast 50. Ze nemen nu het voortouw en zullen een pioniersrol blijven spelen in de (nabije) toekomst”, zegt Sam Sluismans, Programme Leader van de Technology Fast 50 van Deloitte.