Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaamse Vlajo mini-ondernemingen stellen producten voor

Oost-Vlaamse Vlajo mini-ondernemingen stellen producten voor

Oost-Vlaamse Vlajo mini-ondernemingen stellen producten voor

Gent%20Gent%20Groot%20Vleeshuis%202De nood aan ondernemerschap wordt elke dag onderstreept. Daarom is het goed dat ook laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs geprikkeld worden om ondernemend gedrag aan te leren en zo op jonge leeftijd kennis te maken met alle aspecten van het ondernemerschap.

Dat gebeurt alvast in het project “Vlajo mini-ondernemingen”, een initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en EROV – Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

Op zondag 20 december zetten de Oost-Vlaamse mini-ondernemingen in Gent het Groot Vleeshuis in rep en roer. Tussen 13 uur en 18 uur brengen de jonge ondernemers er de producten,  waarrond ze een mini-onderneming hebben gebouwd, aan de man op een originele manier.

Het verkoopmoment is één van de aspecten van het ondernemerschap waarmee de studenten de knepen van het vak onder de knie krijgen. Naast het organiseren van verkoopmomenten leren de mini-ondernemers onder meer ook meer over het opstellen van een businessplan en over marketing en boekhouding.

EROV stelt op 20 december aan de jonge ondernemers gratis verkoopruimte ter beschikking in het Groot Vleeshuis te Gent, het middelpunt van de Oost-Vlaamse streekproducten.

Veertien Vlajo mini-ondernemingen zullen aanwezig zijn en het beste van zichzelf geven met de producten waarrond ze hun mini-onderneming hebben gebouwd. Dat gaat van  klassieke kaarsen over prachtige lederen keukenaccessoires tot virtual reality.

Ook voor gevestigde ondernemers kan een bezoekje aan het Vleeshuis die dag de moeite waard zijn om te zien welke ideeën bij de jongste ondernemers momenteel aan het borrelen zijn.

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.