Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen boven in Start Academy

Oost-Vlaanderen boven in Start Academy

Oost-Vlaanderen boven in Start Academy

GENT – In de zogenaamde Starter Academy, een door Vlajo georganiseerd concours voor aspirant-ondernemers, zwaaien de Oost-Vlaamse studenten de plak. De helft van de finalisten komt uit onze provincie. Het bewijst nogmaals de starterscultuur die er leeft in Gent en omstreken.

Vlajo heeft zopas de shortlist bekend gemaakt van de zes finalisten. Amigrow (UHasselt en PXL), Backpad (Vives), Boogo (HoGent), E-Recycling (UGent), Fit vanuit je zetel (VUB) en MicroFlavours (Odisee en UGent) strijden op 18 april in het ING Marnix gebouw te Brussel om de winst in deze ideeënwedstrijd voor studenten hoger onderwijs.

Ondernemerschap op de schoolbanken zit in de lift. Elke jongere heeft wel een idee of kriebel waarmee je aan de slag kan. “Daarom tonen wij met Start Academy dat je ook op jonge leeftijd kan ontdekken of je idee leeft op de markt”, aldus Vlajo. “Dat idee kan eenvoudig zijn of net complex, helemaal uitgewerkt of gewoon een ruwe gedachte. Start Academy is véél meer dan gewoon een wedstrijd. Kandidaten worden intensief begeleid door ondernemers en bedrijfsprofessionals om uit te vinden of er voldoende potentieel is voor hun businessidee in de markt. En om dat idee vervolgens verder uit te werken in lijn met de verwachtingen van de markt.

Prijzenpot

76 deelnemende teams stonden begin februari aan de start van een traject met workshops, coaching en pitching sessies. In de finale strijden de zes meest beloftevolle teams voor de overwinning. Het afdwingen van deze finaleplaats getuigt reeds van creativiteit, gezond verstand, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Maar welk team kan nog een trapje hoger klimmen, en de vakjury onder leiding van Hans Bourlon (CEO Studio 100) het meest overtuigen van hun ondernemersidee en -potentieel? Het antwoord kennen we op 18 april. De winnaars krijgen een geldprijs (tot 2.500 euro cash) en tot 15.000 euro aan consultancy uren van partners ING, Deloitte, Linklaters LLP en Gimv.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.