Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen boven tijdens Belgian Maker Awards

Oost-Vlaanderen boven tijdens Belgian Maker Awards

Oost-Vlaanderen boven tijdens Belgian Maker Awards

De finalisten van de Belgian Maker Awards, een initiatief van Unizo en DHL Express, zijn bekend. Van de vijf kanshebbers op de overwinning, komen er drie uit Oost-Vlaanderen. Het gaat om Aluvision uit Deinze, Brouwerij Huyghe uit Melle en La Fille d’O uit Gent. Het Mechelse HTMS en Slabbinck uit Brugge maken het lijstje compleet. De Belgian Maker Award is een onderscheiding voor het beste productiebedrijf van Vlaanderen en Brussel.

“Belgische makers die een focus hebben op innovatie en aandacht voor circulaire economie zetten concrete stappen richting een veelbelovende toekomst voor de maakindustrie”, aldus Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo. Met de award wordt dit gestimuleerd. De bedrijven moeten de ambassadeurs in binnen- en buitenland worden. “De genomineerden werden geselecteerd op basis van de mate waarin ze hun productie en producten innoveren, de manier waarop ze maatschappelijk verantwoord ondernemen, hun export en de financiële resultaten die ze konden voorleggen.”

Aluvision is een familiebedrijf uit Deinze dat een modulair en ecologisch aluminiumsysteem voor de standbouw-, interieur- en eventsector ontwikkelt en produceert. “Het is een eerste generatiebedrijf dat er heel snel stond, maar ook gestaag blijft doorgroeien. Bovendien heeft hun duurzaam en innovatief modulair systeem een grote invloed op de huidige veranderingen in de standenbouwsector”, legt Karel Van Eetvalt de keuze voor Aluvision uit. De Melse Brouwerij Huyghe is intussen een begrip geworden in ons bierland, met bekende brouwsels als La Guillotine, Averbode en vooral Delirium. “Ook het Belgische karakter van het product wordt mooi uitgespeeld door een onderneming die innovatief en sociaal geëngageerd is. Daarnaast worden er grote inspanningen geleverd om de groenste brouwerij van het land te worden.” Het Gentse La Fille d’O tot slot maakt lingerie voor een groot deel met de hand, die zowel in binnen- als buitenland een sterke reputatie kent. “Het bedrijf is een heel actieve ambassadeur voor de Belgische makers. De productie wordt bewust en succesvol in eigen land gehouden, wat niet evident is in die sector.”

Onlangs kwam er een delegatie van de vakjury op bedrijfsbezoek om een laatste keer een oordeel te vellen. De winnaar wordt op 22 juni bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.