Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar Plato Ambassadeur

Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar Plato Ambassadeur

Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar Plato Ambassadeur

Voor de eerste keer zal Plato Oost-Vlaanderen een Plato Ambassadeur verkiezen. Dat gebeurt op maandag 13 november, wanneer ook de Voka Ambassadeur wordt bekendgemaakt. Er werden vijf kanshebbers genomineerd. Mensen kunnen stemmen tot en met 20 september en mee bepalen welke drie finalisten aan de tweede stemronde in oktober mogen deelnemen.

Tom Pynaert van Icomet uit Deinze, Dieter Van Moorter van Trudiplas uit Wetteren, Maarten Durie van het Brusselse Zensor, Laurence De Clercq van De Clercq-Verstichel Verzekeringsmakelaars uit Destelbergen en Kris Walraevens van Incrius uit Laarne maken kans op de titel.

Plato Oost-Vlaanderen brengt jaarlijks 300 kmo-bedrijfsleiders samen onder begeleiding van Plato-meters en -peters. De bedoeling is om kennis en ervaringen vanuit de praktijk uit te wisselen om op die manier verder te kunnen groeien of strategische keuzes te kunnen maken. Daarbij biedt de organisatie een gevarieerd aanbod aan interessante trajecten die aansluiten bij de noden en de behoeften van bedrijfsleiders.

Kennismaking met de genomineerden

Icomet werd opgericht in 2005. Sindsdien verzorgt het bedrijf uit Deinze bouwsmeedwerk en metaalconstructies voor de industrie-, project- en utiliteitsbouw. “Een externe blik is nodig om je eigen problemen te kunnen zien, benoemen en op te lossen. Bij Plato kan dit in een vertrouwelijke, open, professionele en aangename sfeer”, aldus zaakvoerder Tom Pynaert.

Trudiplas uit Wetteren ontwikkelt en produceert sinds 1986 hoogwaardige en innovatieve producten voor de bouw-, tuinbouw- en DIY-sector. Commercieel manager Dieter Van Moorter: “Plato is voor mij een inspiratiebron en klankbord om verder te groeien op persoonlijk en professioneel vlak.”

“Via Plato ontmoet je gelijkgestemde zielen met wie je de zaken van op afstand kan bekijken om er nadien weer hard tegenaan te gaan”, klinkt het bij Maarten Durie, medezaakvoerder van Zensor. Het Brusselse bedrijf doet aan intelligente monitoring en analyse van infrastructuur in sectoren zoals windenergie, civiele bouwkunde, petrochemie, en dergelijke.

De Clercq-Verstichel bestaat uit verzekeringsmakelaars onder leiding van Laurence De Clercq. Het bedrijf uit Destelbergen bestaat sinds 1984. “In een aangename sfeer en alle openheid ervaringen delen, elkaar helpen en persoonlijke groei nastreven”, zegt de zaakvoerster.

Incrius uit Laarne, opgericht in 1978, is gespecialiseerd in ICT-advies, storage, consultancy, infrastructuur, beveiliging, implementatie en nazorg. Zaakvoerder Kris Walraevens: “Als nieuwe ceo heb ik dankzij Plato stapsgewijs kunnen bijleren door de kennis van andere Platonisten te gebruiken, om zelf te professionaliseren en het bedrijf te laten evolueren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.