Nieuws Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen huldigt Rosantra en Vierhoekhoeve

Oost-Vlaanderen huldigt Rosantra en Vierhoekhoeve

Oost-Vlaanderen huldigt Rosantra en Vierhoekhoeve

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft twee verdienstelijke Oost-Vlaams bedrijven en vijf verdienstelijke Oost-Vlamingen gehuldigd. “Zij dragen bij tot de uitstraling van onze provincie en maken mee werk van ons goed imago”, aldus eerste gedeputeerde Alexander Vercamer. “We bedanken hen graag met de huldemedaille van onze Provincie Oost-Vlaanderen.” Naast transportbedrijf Rosantra uit Hamme en Vierhoekhoeve uit Gijzenzele als verdienstelijke bedrijven werden Julie Baekelandt, Marc De Bel, Petra De Sutter, Martin Vanden Hende en Chris Van Doorslaer verdienstelijke Oost-Vlamingen.

Het bedrijf Rosantra uit Hamme werd in februari verkozen tot Transporteur van het Jaar 2016. Met Nancy Luypaerts-Schamphelaere was het de eerste keer in 24 jaar dat een vrouwelijke ceo die prijs in ontvangst mocht nemen. De Vierhoekhoeve in Gijzenzele van familie De Sutter specialiseert zich al enkele jaren in de productie van artisanale kruiden- en bierkazen. In 2006 werd op het landbouwbedrijf met boerderijklassen en kinderboerderij ook geïnvesteerd in een ijs- en kaasmakerij. Pieter Taelman en zijn echtgenote Hilde De Sutter pakten vorig jaar brons én goud op de International Cheese Award 2016 met hun Duvelkaas.

Ook bij de verdienstelijke Oost-Vlamingen is het ondernemerschap niet ver te zoeken. Julie Baekelandt, zaakvoerster van restaurant C-Jules in Zottegem, ontving in september de prestigieuze titel Lady Chef of the Year. De titel gaat jaarlijks naar een vrouwelijke chef, die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken. Ze leerde de kneepjes van het vak bij topchef Wout Bru, waarna ze in 2013 samen met echtgenoot Cédric C-Jules opent. Op tv-zender Njam! heeft zij haar eigen vaste kookrubriek. Chris Van Doorslaer uit Baasrode is ceo van het speelkaartenconcern Cartamundi en werd vorig jaar verkozen tot Manager van het Jaar.

Verder zijn er nog jeugdauteur Marc De Bel uit Kruishoutem, die in oktober de Inclusieve Griffel won, fertiliteitsspecialiste prof. Dr. Petra De Sutter van UZGent woont in Oudenaarde en ontving in april de prijs De Maakbare Mens, en tot slot ontving Martin Vanden Hende, directeur OBRA in Evergem, de titel voor zijn jarenlange loopbaan en engagement in de welzijnssector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.