Nieuws Oost-Vlaanderen Oosteeklose vrouwen brouwen speciaal vrouwenbier

Oosteeklose vrouwen brouwen speciaal vrouwenbier

Oosteeklose vrouwen brouwen speciaal vrouwenbier

tseut-wijvekeHuisbrouwerij Den Tseut is een kleine ambachtelijke brouwerij die in 2008 in Oosteeklo is opgericht door Stefan De Decker en Ria Danneels en die ondertussen een fraai parcours heeft afgelegd.  De originele naam is tegelijk ook de spotnaam waaronder Oosteeklonaren in vroegere generaties vrij bekend waren.  Het is een dialectwoord voor varken. “Dat komt natuurlijk omdat Oosteeklo een varkensgemeente is”, zegt Stefan De Decker, wiens beide grootvaders ook actief waren in de de brouwerijsector. Uiteindelijk volgde hij ook zelf een brouwersopleiding en ontwierp hij zijn eigen installatie.

Inmiddels brouwt Den Tseut diverse bieren: Den Tseut, Den Bras, Belle Cies, De Mulder, Den Krulsteirt en Hoppesnoet.

Omdat Oosteeklo tijdens het laatste weekend van augustus onder de naam “Den Broaven gaat uit” een uniek evenement organiseert waarbij twintig cafés die honderd jaar geleden bestonden opnieuw voor een weekend de deuren opendoen vond de huisbrouwerij dat ze niet kon achterblijven. Speciaal voor die gelegenheid heeft de brouwerij het bier ’t Wijveke gebrouwen. Volgens Ria Danneels waren er immers honderd jaar geleden ook veel vrouwen die bier brouwden. “Zo laten we tijdens het laatste weekend van augustus de geschiedenis echt herleven”, besluit ze.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.