Nieuws Oost-Vlaanderen Open Bedrijvendag bij De Punt: 30 bedrijven onder één dak

Open Bedrijvendag bij De Punt: 30 bedrijven onder één dak

Open Bedrijvendag bij De Punt: 30 bedrijven onder één dak

NieuwbouwDP2De eerste zondag van oktober gooien traditioneel honderden bedrijven in Vlaanderen de deuren open voor Open Bedrijvendag.  Ook bedrijvencentrum De Punt uit Gentbrugge doet mee en dat biedt bezoekers meteen de kans om dertig bedrijven in één keer van naderbij te bekijken.

“Drie maanden na de opening van onze nieuwbouw willen we ons opnieuw aan het grote publiek tonen als bruisend hart van startend, sociaal en ondernemend Gent”, zegt directeur Piet Lietaer. “We beperken ons echter niet tot de obligatie rondleidingen, mar we zorgen samen met Starterslabo voor een mix van activiteiten voor zowel zelfstandige professionals, freelancers die willen netwerken, kandidaat-starters als de buurtbewoners en andere inwoners van Gent die zich willen laven aan de verzamelde energie op de site in Gentbrugge.”

De kern van het gebeuren is bij De Punt op twee oktober een pop-upmarkt waar een dertigtal bedrijven zich zo interactief mogelijk voorstellen.  Het verenigingsmanagementbureau 2Mpact toont in workshops van een half uur hoe freelancers en zelfstandigen meer uit hun netwerk kunnen halen en hoe verenigingen zich op de kaart kunnen zetten met digitale communicatie. Yogastudio Matrix organiseert korte yogaworkshops en hangt er een wedstrijd aan vast, de ZENste Mens, een ludieke wedstrijd om te sensibiliseren rond duurzamer omgaan met je lichaam.Roof Food biedt workshops over stadstuinieren en laat de bezoeker proeven van de producten van zijn moestuin op het dak van De Punt.

Diverse bedrijven organiseren workshops en demonstraties etalagetechnieken, AirBnB-verhuur, digitaal textielontwerpen, duurzaam ondernemen en efficiënt mediagebruik.

De starters van Starterslabo doen een pop-up markt, geven workshops en zijn beschikbaar voor een babbel om te vertellen hoe zij hun zaak aan het opstarten zijn. Coaches van Starterslabo zijn aanwezig om uitleg te geven over het aanbod en de aanpak van Starterslabo. Voor starters en kandidaat-starters heeft Starterslabo een speciaal programma, met praktische informatie en getuigenissen van Starterslabo-deelnemers en alumni.

De Punt is bovendien ideaal als startpunt van een verdere ontdekkingstocht door bedrijvig Gent. Bezoekers kunnen bij de specialist van recreatieve navigatie RouteYou een route uitstippelen langs de bedrijven die ze nog wensen te boeken in het Gentse. Er is een honderdtal gratis fietsen ter beschikking en er is ruime fietsenstalling voor wie met de eigen fiets komt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.