Nieuws Oost-Vlaanderen Opleiden is het nieuwe rekruteren

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Rekrutering is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden. De stormloop op je vacatures blijft meestal uit, en de kwaliteit van de respons scoort onder je verwachtingen. Zijn er gewoon onvoldoende geschikte kandidaten? Of ligt de reden van die moeizame aanwervingen bij de aanpak van je talentenjacht? De ervaring van HR-totaalpartner ITZU leert dat het rekruteringsproces bij de meeste bedrijven inderdaad best een metamorfose ondergaat.

“Bij Itzu Jobs geloven we sterk in de talenten van mensen”, zegt Toby Wauters, coo van Itzu Jobs. “Onze medewerkers – of ‘talentspotters’ – ontwikkelden daar een bijzonder gevoelige neus voor. Zo weten ze bijvoorbeeld dat je niet exclusief op zoek moet naar de zogenaamde witte raven, die al meteen bij de aanwerving elke nodige skill tot in de puntjes beheersen. Ze gaan eerder op zoek naar kandidaten met voldoende ontwikkelingspotentieel.”

Door hen op die manier grondig te screenen, slaagt Itzu Jobs erin om creatief te rekruteren. Zonder coaching en opleiding uit het oog te verliezen, want met de juiste begeleiding kan er heel veel uit medewerkers met een groeimarge worden gehaald.

Unieke formule voor talenten

“Dat is meteen een van de voordelen van de ITZU-groep”, pikt Guido Houben, coo van Itzu Training in. “Enerzijds vinden we talenten via Itzu Jobs en Itzu Select, anderzijds helpen we onze klanten ook met de verdere individuele coaching en training van die talenten.”

Daar is Itzu Training dan weer in gespecialiseerd: het aanwezige talent ontwikkelen op een duurzame en impactvolle manier. “Die unieke formule waarin we een optimale instroom en doorstoom combineren, karakteriseert onze aanpak als strategisch totaalpartner in HR.”

People business

“Een aanwerving stopt met andere woorden niet op de eerste werkdag van je medewerker”, gaat Toby Wauters verder. “HR is een people business. Daarbij hoort dat je investeert in de ontwikkeling van je medewerkers. Dit aan de hand van een doordachte strategie en maatwerk, afgestemd op elke medewerker.”

“Die succesvolle aanpak geldt bovendien niet alleen voor nieuwe medewerkers”, vult Guido Houben aan. “Om zoveel mogelijk talenten aan boord te houden in je organisatie, ga je ook de opleidingsnoden bij je huidige medewerkers na. Voor elke functie en elk niveau van vaardigheden en competenties bestaan er methodes om zowel individuen als teams in de gewenste richting te laten groeien.”

Ook met creatieve rekrutering starten in jouw bedrijf? De HR-experten van ITZU helpen je graag verder.

ITZU is een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility voor zowel particulieren als bedrijven. De ITZU-groep staat als talentexpert dicht bij haar klanten en medewerkers, op elk moment in de loopbaan en het privéleven. ‘It’s you we care about.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.