Nieuws Oost-Vlaanderen Opvallende veiling met werken van topkunstenaars in Gent

Opvallende veiling met werken van topkunstenaars in Gent

Opvallende veiling met werken van topkunstenaars in Gent

flyer-kunstveiling-recto_jpg_popupOp zondag 29 november 2015 worden in de Handelsbeurs van Gent meer dan 60 hedendaagse kunstwerken geveild ten voordele van het pedagogisch centrum Wagenschot uit Eke, dat hulp en een thuis biedt aan jongens en meisjes met ernstige moeilijkheden.  De veiling is hét moment waarop ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel voeren hun goed hart kunnen tonen én tegelijk topkunstwerken in huis kunnen halen.

Om de veiling te kunnen organiseren, bracht Christine Vermeire-Verbiest, al 15 jaar voorzitter van de vrijwillige fondsenwervingsgroep en lid van de Raad van Bestuur van Wagenschot, het voorbije jaar met hart en ziel het verhaal van de jongeren van Wagenschot bij al deze topkunstenaars.

Wagenschot vangt jongeren tussen 12 en 21 jaar op met ernstige problemen ten gevolge van emotionele en gedragsstoornissen, een verstandelijke beperking, kansarmoede of maatschappelijke achterstand. In het centrum worden zo’n 100 jongeren begeleid, afkomstig uit heel Vlaanderen. Terwijl de jongeren in Wagenschot leren om hun problemen aan te pakken, leren ze ook werken en leren ze een beroep aan.  “Onder meer bij bouwbedrijf De Graeve in Deinze en bij de Lidl-vestiging in Deinze zijn ex-leerlingen van ons aan het werk”, zegt directeur Wim Roosens van Wagenschot.  “Als we niet in eerste instantie op de problemen focussen, maar wel op de sterktes en de talenten, kunnen ook deze jongeren openbloeien en goede werkkrachten worden voor de bedrijven in de regio.”

Christine Vermeire-Verbiest schakelde vanuit haar passie voor kunst haar netwerk in om meer dan 50 kunstenaars te overtuigen een werk ter beschikking te stellen voor deze unieke veiling. Overal bracht ze het verhaal van de gekwetste jongeren van Wagenschot, die vaak niet in een warm nest konden opgroeien, die vaak negatief in beeld komen en zichzelf dan ook waardeloos vinden. En hoe deze jongeren wél een kans krijgen in Wagenschot, er kunnen openbloeien en doorgroeien naar een relatief stabiel leven in onze samenleving.

“We zijn ervan overtuigd dat ook veel ondernemers interesse hebben in de kunstwerken van onder meer Berlinde De Bruyckere en Thomas Bogaert”, zegt persverantwoordelijke Elfje Godderis. Ze krijgen in de Handelsbeurs tegelijk de kans om te investeren in waardevolle kunst én in de toekomst van waardevolle jongeren.  Meer info op :  http://www.kunstenaarsvoorwagenschot.be.U vindt er alle praktische modaliteiten, foto’s van de kunstwerken en achtergrondinfo.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.