Nieuws Oost-Vlaanderen Oudenaardse brouwer wint goud in Barcelona

Oudenaardse brouwer wint goud in Barcelona

Oudenaardse brouwer wint goud in Barcelona

7fe42331-f35d-4149-b480-d3b3cf818d5aSam Vanderstraeten uit Oudenaarde is al meer dan tien jaar gepassioneerd met bier bezig. Nadat hij het diploma van zyhtoloog haalde, besliste hij om via het bedrijfje HopSaSam een bier te ontwikkelen dat na een lekkere maaltijd als digestief kan worden gedronken, de spijsvertering bevordert en het fijne tefelmoment waarvan met vrienden is genoten nog wat langer kan rekken. .  

Na een aantal proefbrouwsels stond zijn recept begin dit jaar op punt. Het bier kreeg de naam Nonniversaire.  “Omdat het bedoeld is om ook van te genieten op de 364 dagen van het jaar dat mensen niet jarig zijn”, zegt Sam Vanderstraeten daarover.

Om het bier zijn speciale smaak te geven maakt Sam Vanderstraten gebruik van mouten, hop en kaneel die voor aroma’s zorgen van droog fruit, kaneel, rozijntjes en karamel. Kenmerkend zijn ook de complexe calvadosaroma’s die te danken zijn aan een rijping gedurende 4,5 maand op eiken calvadosvaten. Het bier wordt geschonken in een schoon cognacglas met wijde mond , zodat alle rijke aroma’s tot volle uiting kunnen komen.

De naam en het etiket werden bewust erg strak en stijlvol gemaakt, om de nieuwe manier van genieten die Sam Vanderstraeten voor ogen heeft tot uiting te doen komen.

Eerder tit jaar won het nieuwe bier een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge.  En enkele weken geleden viel zijn bier opnieuw in de prijzen op de Barcelona Beer Challenge 2016.  Dat betekent dus dat het bier enorm in de smaak valt.  “Het is voor mij een erkenning en een aansporing om voort te doen zegt de ondernemende brouwer. “Eind april arriveren verse vaten van armagnac waarop een nieuwe “batch” van mijn Nonniversairebier de nodige tijd zal rijpen. Afhankelijk van de vraag wanneer ik het bier goed genoeg vind, zou het dan normaal in november of december beschikbaar zijn op fles.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.