Nieuws Oost-Vlaanderen Oudste supermarkt van Zomergem investeert in de toekomst

Oudste supermarkt van Zomergem investeert in de toekomst

Steven en Annick Hertsens zijn met de nieuwe Cado klaar voor de toekomst. Foto cte

Oudste supermarkt van Zomergem investeert in de toekomst

ZOMERGEM – De Cado, met 45 lentes de oudste supermarkt van Zomergem, steekt volledig in het nieuw. In amper tien dagen tijd kreeg het warenhuis een make-over.

De Cado-supermarkt, die deel uitmaakt van de Alvo-keten, wordt gerund door broer Steven (48) en zus Annick Hertsens (53). Het was Annick die de supermarkt in 1990 overnam, later rolde ook haar broer in de zaak. De winkel startte in 1977 aan de overkant van de straat en was de eerste discountsupermarkt van Zomergem, lang voordat Aldi en Okay er zich kwamen vestigen.

In 2010 verhuisde Cado naar de plaats waar de supermarkt nu is gevestigd. “De winkel was pas 12 jaar oud maar toch al verouderd”, zegt Annick. “We introduceren nu in Zomergem het nieuwe Alvo-concept: met meer aandacht voor verse producten. We willen een marktgevoel creëren en het gezellig maken. Winkelen moeten een beleving zijn, om van te genieten.”

Zonnepanelen

De make-over was een blitzoperatie. “In tien dagen tijd is de bestaande inrichting volledig vervangen”, zegt Steven. “We zijn op zondagmiddag dicht gegaan en hebben de winkel volledig leeggehaald. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Plafonds, elektriciteit, verlichting, wanden, rekken: echt àlles is vernieuwd. We investeren in de toekomst, want we zijn nog te jong om te stoppen.”

“Bij de start hier, twaalf jaar terug, deden we dat ook al door te investeren in zonnepanelen. Ons dak van 1.200 m² ligt vol. Daar plukken we nu de vruchten van want we voelen de energiecrisis minder omdat we voor een stuk zelfvoorzienend zijn. ”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.