Nieuws Oost-Vlaanderen Oudste weverij van België lanceert ultieme innovatie in decoratief tapijt

Oudste weverij van België lanceert ultieme innovatie in decoratief tapijt

Oudste weverij van België lanceert ultieme innovatie in decoratief tapijt

SLEIDINGE – Al meer dan 173 jaar weeft de Calcutta-fabriek uit Sleidinge luxe textiel voor het interieur. Calcutta is daarmee de oudste weverij van België. Calcutta’s hoogwaardige rolgordijnen en akoestische muurbekleding staan bij topdecorateurs wereldwijd bekend als een unieke combinatie van technisch volmaakt én decoratief. Om een totaal interieur aan te kunnen kleden kwam de evidente marktvraag naar tapijt. De afdeling Innovation & Development van Calcutta kreeg een zeer duidelijke missie: “Out of the box” denken om een “Tapijt in the box” te ontwerpen.

Na een uitgebreid marktonderzoek waaraan het tapijt van de toekomst diende te voldoen, ontwikkelde Calcutta een super sterk en resilient tapijt: The Jackie Rug in a box”. Het tapijt is opvouwbaar en handig transporteerbaar in een box, wasbaar in een wasmachine, makkelijk te installeren, te hanteren en weg te bergen en last but not least ook recycleerbaar.

Op de keerzijde vertoont het Jackie-tapijt een fijn getekende decoratieve kant. De bovenzijde is ontworpen met moderne en klassieke motieven in een veelheid van kleurstellingen. Het tapijt ligt perfect vlak op de grond zonder ook maar enige spanning. Dit maakt het gemakkelijker om er veilig op te stappen of eroverheen te rollen en minimaliseert het struikelgevaar. Omdat het licht en opvouwbaar is, is het gemakkelijker en efficiënter te vervoeren, vooral door de moderne koeriersdiensten of door de consument. Out of the box denken resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk… Omdat het licht en soepel is, kan het Jackie-tapijt ook worden gebruikt als een akoestisch designtapijt. De uitvinding wordt beschermd via een octrooi.

Unboxing experience

“The Jackie-Rug” wordt geleverd in een hippe elegante doos, komt als een cadeautje op een serveerschaal, wordt verpakt in zijdepapier samen met een ecologisch anti-slip ondertapijt, alsof het een handtas is. Het reukzintuig wordt geprikkeld door een heel aangenaam licht parfum. Calcutta surft met deze ervaring mee op de trend van de unboxing experiences: het openen van een box met de daarbij horende beleving.

Jackie and the Fish

“The Jackie-rug” wordt gelanceerd onder Calcutta’s jonge en hippe lifestyle-merk “Jackie and the Fish”. “First Catch” is de eerste collectie van Jackie & The Fish: Het jacquardweefsel geeft een gestructureerde uitstraling en de dessins zijn exclusief. De maten zijn aanpasbaar en u kunt elke kleur kiezen. Je kan zelfs je eigen ontwerp indienen om te ontwikkelen.

Bekijk hier de volledige catalogus.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.