Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Cédric Herregodts: levensgenieter, golf en binnenkort papa

Out of office met Cédric Herregodts: levensgenieter, golf en binnenkort papa

Out of office met Cédric Herregodts: levensgenieter, golf en binnenkort papa

Net als vorig jaar, geven ondernemers uit onze regio een hele zomer lang in de rubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Vandaag maken we kennis met Cédric Herregodts, CCO van het internationaal succesvolle E-learningplatform Flowsparks.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

Als ik met vakantie ben, verblijf ik nooit lang in België. Elke kans die ik heb, grijp ik aan om de wereld te verkennen. Niets is leuker dan het ontdekken van nieuwe oorden, culturen en niet te vergeten ‘keukens’. Samengevat: je vindt me op een idyllische, buitenlandse locatie aan het genieten van lokale gerechten en typische dranken.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Zonder twijfel naar Gent; cultuurcocktail op mensenmaat… De eigenzinnige hoofdstad van Oost-Vlaanderen heeft voor elk wat wils. Natuurliefhebbers die eerder op zoek zijn naar een ontspannende wandeling zou ik naar de Vallei van de Oude Kale, Merendree (je kan er afsluiten met een lekker biertje in Café ‘De Oude Kale’) of naar Drongengoedbos, Ursel (je kan er afsluiten met een drankje in de het Jagershof waar de bierkaart bijna 20 pagina’s beslaat) sturen.

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis in Oost-Vlaanderen en waarom?

Hmm. Een favoriet restaurant; dat vind ik best een moeilijke vraag. Ik hou net van variatie… Maar als ik er dan toch eentje moet uitpikken, ga ik dichtbij huis graag naar The Barn in Merendree. In de winter kan je er gezellig aan de haard zitten en in de zomer is het lekker toeven in de tuin. Prachtige setting, lekker eten en een sympathieke ontvangst.

 

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Ik denk direct aan grote namen: Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Steve Jobs (al is dat uiteraard niet meer mogelijk). Maar als ik toch moet kiezen: Elon Musk. Ik vind het ongelooflijk wat die man al verwezenlijkt heeft en hoe hij zichzelf steeds opnieuw nog meer onbereikbare (of toch niet?) doelen vooropstelt. Een echte visionair als je het mij vraagt.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Oost-Vlaanderen‘ is?

Ik woon in Ursel, daar kan je leuke wandelingen maken rondom en in het Drongengoedbos. Niet ver van bij mij thuis kan je tijdens de wandeling gewoon langs de baan lokale honing kopen. Gewoon potje uit het kastje nemen, QR-code scannen en betalen. Zalig toch!

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

De afwas, zonder twijfel! Je kent het wel: je hebt vrienden op bezoek en haalt de mooiste wijnglazen boven… Al een geluk dat de vaatwasser het grootste werk voor zijn rekening neemt.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Op een zeilboot voor de Kroatische kust. Genieten van zon, zee en lokale lekkernijen.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Tgoh, moeilijk, er zijn zoveel zaken die ik nog wil leren. Vooral talen (Spaans, Duits, enz.), maar ook golfen spreekt me aan! Ik ben ooit aan die sport begonnen maar omdat het zo veel tijd opslorpte, ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Maar uitstel is geen afstel, ooit neem ik deze populaire sport terug op.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Een goeie vriend richtte een aantal jaren geleden zijn eigen ‘data analytics agency’ op: ‘Crunch Analytics’. Ik vind het fantastisch om met Laurent (founder/CEO) te sparren over sales approaches en businessmodellen. Daarnaast is het motiverend om te zien hoe gepassioneerd en gemotiveerd iemand elke dag opnieuw bouwt aan een succesvolle onderneming.

Vul gerust zelf aan met een leuk weetje over jou…

Eind dit jaar verwachten mijn vriendin en ik een zoontje. Zo’n eerste kindje zal mijn wereld op zijn kop zetten: slapeloze nachten, een volksverhuizing bij een uitje, … Er staat mij dus een heel nieuw leven te wachten, spannend!

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Ik gebruik het woord niet graag maar ‘yolo’; je leeft maar één keer en wat je hebt gehad, kunnen ze je niet meer afpakken. Ik hoor vaak dat mensen reizen, activiteiten, uitstapjes met vrienden enz. uitstellen omdat er altijd wel iets is waar men voor spaart en er altijd wel een reden is waarom het misschien net niet past. Het klinkt cliché, maar ‘tijd’ en ‘gezondheid’ zijn onbetaalbaar. Als het dus enigszins kan, zet je ze best in om onvergetelijke belevenissen op te doen zoals reizen of een boeiende en uitdagende job!

Lees ook de vorige ‘Out of Office’-interviews met Lynn MikolajczakJimmy CowéNiels Van de MeerschChristine Bonheure, Soufyan Najjar, Koen Van Wiemeersch en Koen Van De Putte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.