thumbnail_Christine Bonheure, copywriter C’bon

Out of office met Christine Bonheure: Griekse eilanden, thrillers en 4 tenen

Net als vorig jaar, geven ondernemers uit onze regio een hele zomer lang in de rubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Vandaag aan de beurt: de Gentse Christine Bonheure, actief als freelance (SEO) copywriter en storyteller onder de naam C’bon.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aan-treffen?

In de tuin met een supergoed boek. Of lang op wandel met hond Frodo, een border collie, doorheen bossen en weiden. In niet-coronatijden op een Grieks eiland.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Een fietstochtje langs de Moervaart, te beginnen in Mendonk. Prachtig! Doe ik vaak, ook in verschillende seizoenen, en ik zie elke keer weer iets anders moois dat opvalt.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

Gelukkig is het een Belg, zo kan ik hem vaak zien: Bert Dockx, het grootste muzikale talent van België en ver daarbuiten. Een super getalenteerd gitarist, maar bovenal een fantastisch goede songschrijver. Alles wat hij componeert is fenomenaal goed. Zowel voor de bands Flying Horseman en Dans Dans als voor zijn eigen werk. Live is hij altijd een belevenis.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Skyros, een van de mooiste Griekse eilanden die ik al heb bezocht. Daar wil ik graag nog eens naartoe, hoewel het mijn hoofdbedoeling is alle Griekse eilanden ooit eens te zien. Ik vrees dat dat niet zal lukken, want ik heb er nog zo’n 300 te gaan…

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis in Oost-Vlaanderen en waarom?

Ik houd het simpel: De Warempel in Gent. Daar ga ik vaak lunchen. Ik bestel dan altijd de vegetarische dagschotel: een bord vol kleurige groenten en véél smaak. Superlekker.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Dweilen. Maar ik heb dat vakkundig opgelost, dat laat ik over aan mijn man.

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Met Larry Page van Google. Ik zou hem vragen of hij het er niet moeilijk mee heeft te zijn uitgegroeid van een zéér sympathieke zoekmachine naar een monopolistische tiran die de touwtjes van de internetwereld in handen heeft…

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Het regelen van een basisinkomen voor iedereen zou ik een goede stap voorwaarts vinden, niet alleen voor elk individu apart, maar ook voor de samenleving. De maatschappij en de sociale samenhang zouden er de vruchten van dragen. Het stressgehalte zou alvast een pak lager liggen bij véél mensen.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aan-bod ‘Made in Oost-Vlaanderen‘ is?

Ik koop mijn seizoensgroenten altijd bij boer De Clercq, een kilometer of twee verder. Supervers want direct van op het veld hun winkel in. Kwalitatieve korte keten dus.

Wat is jouw guilty pleasure?

Het lezen van een goede thriller. Zo één waar de literaire goegemeente op neerkijkt. Als ik in bepaalde literaire kringen laat weten dat ik Stephen King graag lees, word ik net niet vermoord.

Op welke slechte gewoonte word je wel eens aangesproken door vrienden, familie, collega’s?

Ik ben altijd in beweging. Ofwel is een voet of mijn been aan het schudden, of zijn mijn vingers tegen iets aan het tikken of met de sleutels aan het spelen. Daar heb ik al vaak reactie op gehad.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Daar moet ik me niet ver voor verplaatsen. Ik vind dat je mijn eigen copywritingsbedrijf C’bon met dat woord kan omschrijven. Gegroeid uit passie, en die passie blijft aanwezig, elke dag opnieuw. Dat is trouwens het allerbelangrijkste: dat je je werk met passie doet! Zo ben en blijf je gelukkig.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Ook in het zakendoen. En word je een keer niet behandeld zoals je zou willen, schiet dan niet uit je krammen. Leer ervan en move on.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Een cursus creatief schrijven. Maar nu schrijf ik al te veel om den brode. ‘s Avonds voor het plezier nog eens aan een eigen literaire tekst werken, is er net iets te veel aan. Ik leer dus maar gitaarspelen op mijn eentje, is zéér ontspannend trouwens. Ik heb dat ooit in groep gedaan maar ben ermee gestopt omdat ik de slechtste leerling van de klas was. Nu heb ik dat gevoel niet, ik heb het idee dat ik echt sprongen vooruit maak.

Vul gerust zelf aan met een leuk weetje over jou…

Ik heb maar vier zichtbare tenen. Een van de tenen zit onzichtbaar verborgen onder een andere. Dat is de schuld van mijn tweelingbroer die me te weinig plaats gaf in de baarmoeder. Maar ik heb het hem intussen vergeven. 😉

Lees ook de vorige ‘Out of Office’-interviews met Lynn Mikolajczak, Jimmy Cowé en Niels Van de Meersch.