Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Out of office met Jimmy Cowé van Crimibox: reality-tv, pita en kansen voor kinderen
Oost-Vlaanderen

Out of office met Jimmy Cowé van Crimibox: reality-tv, pita en kansen voor kinderen

Net als vorig jaar, geven ondernemers uit onze regio een hele zomer lang in de rubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Ex-Starter van de week Jimmy Cowé van Crimibox komt als tweede aan de beurt. Zijn detectivespel werd op korte tijd razend populair en ging, mede dankzij de lockdown, afgelopen jaar maar liefst 43.000 keer over de toonbank. Jimmy deelt met ons wat hij zoal doet naast het bedenken en oplossen van moordzaken.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

Net zoals velen heb ik tijdens de lockdown de padelmicrobe te pakken gekregen. Ik wou het graag eens vrijblijvend proberen, maar ondertussen ben ik wel meermaals per week op een padelveld te vinden. Een beetje een uit de hand gelopen hobby.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Ons kantoor ligt voorlopig nog aan de rand van Gent. Iedere keer ik in het centrum ben, sta ik toch altijd versteld van het uitzicht vanop de Sint-Michielsbrug waar je de drie torens ziet. Zoiets word je nooit beu.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

Mocht ik een ticketje kunnen strikken voor Jan Vervloet dan zeg ik zeker geen nee. Het liefste dan op Tomorrowland als het nog even zou kunnen.

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis in Oost-Vlaanderen en waarom?

Barouche! Dat zijn een soort next level pita’s met echt legendarische saus. Normaal hou ik enkel van de simpele keuken, maar dit overstijgt echt alles. Daarnaast zeg ik ook zeker geen nee tegen een spaghetti van Bavet.

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Ben Francis van Gymshark, daar heb ik enorm veel respect voor. Hij startte als pizzakoerier en daarnaast bedrukte hij T-shirts in zijn garage. Nu ligt de waarde van zijn merk boven het miljard en dat vind ik echt spectaculair.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wil verdienen?

Mijn hart breekt als het gaat om kinderen die geen kansen krijgen. Zeker als hun ouders bijvoorbeeld hun schoolrekening niet kunnen betalen. Politici die zich daarvoor inzetten, krijgen zeker mijn respect. Daarnaast vind ik het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot het internet.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Strijken. Dat is echt een specifiek talent. Hoeveel pogingen ik ook waag, het lukt me gewoon niet. Die kreuken blijven in die hemden of ik maak gewoon nieuwe.

Wat is jouw guilty pleasure?

‘s Avonds ontspannen met een goede portie reality-tv. Programma’s zoals Big Brother, Temptation Island. Ik volg het allemaal.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Oost-Vlaanderen‘is?

Puzzle in a bag! Zij vinden de ouderwetse puzzel opnieuw uit met een tof design. Of Nona, de alcoholvrije gin, voor bij het aperitief in de zomer.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Ik ben een grote fan van de zee. Een andere omgeving kan heel erg inspirerend zijn voor je onderneming. Een appartement met terras en zicht op zee lijkt me de ideale plek om die 14 dagen uit te zitten.

Op welke slechte gewoonte word je wel eens aangesproken door vrienden, familie, col-lega’s?

Mensen die me goed kennen weten dat ik het soms lastig vind om de ideeën die in mijn hoofd zitten volledig te uiten. Zinnen afmaken is daar het perfecte voorbeeld van. Ik start de zin en dan hoop ik dat de andere persoon hem afmaakt of genoeg info heeft.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Ik kijk enorm op naar de jonge gasten van TechWolf en BeerSelect. Zij hebben echt al ongelofelijk veel verwezenlijkt met hun start-up.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Cliché, maar ‘niet opgeven’ vind ik zo belangrijk. Het is niet omdat het eens tegenvalt dat je daarom niet moet terugvechten.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Presentatietechnieken! Echt een onmisbare skill als ondernemer.

Lees ook het vorige ‘Out of Office’-interview met Lynn Mikolajczak.