Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Koen Van Wiemeersch: audiofiel, appels en eerste date

Out of office met Koen Van Wiemeersch: audiofiel, appels en eerste date

Out of office met Koen Van Wiemeersch: audiofiel, appels en eerste date

Net als vorig jaar, geven ondernemers uit onze regio een hele zomer lang in de rubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Vandaag praten we met Koen Van Wiemeersch, bestuurder van Marc Van Wiemeersch bv in Sleidinge (Evergem) en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Menouquin.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

Aan de Belgische kust op daguitstap met het gezin. Als er nog wat me-time overblijft; dan nog even genieten in mijn kijk- en luisterkamer. Als cine- en audiofiel pik ik graag een film mee of muziek van jazz tot techno. Bij een wijnliefhebber of een Bourgondiër komt het genot via de ogen, de neus en de mond. Voor mij zijn de oren minstens even belangrijk.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

Geen. Ik begeef me niet graag in de drukte van een evenement. Doe mij maar een (live)stream in hoge kwaliteit. Of misschien toch The Count Basie Orchestra in een jazzclub in NY. Da’s voor mij het ultieme consumeren van muziek!

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis in Oost-Vlaanderen en waarom?

De Elckerlijc. Het restaurant waar mijn vrouw en ik onze eerste date hadden, ondertussen al meer dan veertien jaar geleden. We leven én werken nog steeds gelukkig samen, onze twee zonen zijn daar ook het bewijs van. Eens om de zoveel tijd keren we er terug, niet alleen uit nostalgie, ook omdat we er steeds genieten van de gerechten en de hospitality.

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Iñigo Ucín, voorzitter van de Algemene Raad van Mondragon Corporation. Ik ben een overtuigd gelover van het coöperatief model van samenwerken. Mondragon is de grootste coöperatie ter wereld met hoofdzetel in Spanje. Wijzelf maken deel uit van de ondernemerscoöperatie Menouquin. De grootste co-op in België m.b.t. huishoud, doe-het-zelf en ijzerwaren.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Reeds in het middelbaar onderwijs meer inzetten op het stimuleren van ondernemerschap en het menselijk begrip binnen een organisatie. Ik denk hierbij aan MBTI, Insight Discovery, de basiselementen van communicatie… Leren functioneren in een organisatie en een maatschappij vind ik momenteel een blinde vlek in het lessenpakket.

Wat is jouw guilty pleasure?

Een huilende, hoogtoerige V10 of een blaffende V8, de Star Wars Saga en Belgische retrohouse. Mochten het er meer dan één zijn? 😊

Op welke slechte gewoonte word je wel eens aangesproken door vrienden, familie, collega’s?

Ik heb de neiging om te veel details te vragen. Voor mijn beeldvorming en het nemen van beslissingen ben ik graag goed geïnformeerd, soms ga ik hierin te ver. Mijn werkpunt is momenteel om sneller te beslissen, dit verplicht mij om minder in detail te gaan.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Ik zou hen een aantal quotes willen meegeven zoals:

  • “A mind is like a parachute, it doesn’t work unless it’s open.” -Frank Zappa-
  • “Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” -Oscar Wilde-
  • “Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.” -Albert Einstein-

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Akoestiek. Ik vind dit een onderbelicht thema en de impact ervan op ons welzijn en welbevinden onderschat. Hoewel dit niet rechtstreeks verband houdt met mijn gekozen professionele richting, intrigeert het me enorm en zie ik zeker opportuniteiten om er een business rond te creëren.

Vul gerust zelf aan met een leuk weetje over jou…

Elke dag, zomer en winter, start ik de dag met een appel. “One apple a day keeps the doctor away.” En elke dag, zomer en winter, drink ik minstens 1 liter zelfgemaakte soep. “One bowl of soup a day…”

Lees ook de vorige ‘Out of Office’-interviews met Lynn MikolajczakJimmy CowéNiels Van de Meersch, Christine Bonheure en Soufyan Najjar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.