Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Lynn Mikolajczak: koffie, koffiebars en ochtendwandelingen

Out of office met Lynn Mikolajczak: koffie, koffiebars en ochtendwandelingen

Out of office met Lynn Mikolajczak: koffie, koffiebars en ochtendwandelingen

Net als vorig jaar, geven ondernemers uit onze regio een hele zomer lang in de rubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. De jonge ambitieuze Lynn Mikolajczak werd ooit voorgesteld als Starter van de week bij Made in. Ze had toen haar eigen blog en webshop The Ambitious Brune. Inmiddels is ze zaakvoerder van LM Fashion Agency, Europa’s eerste creatief fashion agency gespecialiseerd in work fashion. Het is haar missie om professionele kleding meer zichtbaar en toegankelijk te maken voor vrouwen, modemerken hierin te ondersteunen en te voorzien in de modebehoeften van carrièregedreven vrouwen.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

Grote kans dat je me zult aantreffen in een gezellige koffiebar. Waarschijnlijk heb ik daar  afgesproken met een vriend(in) of mede-ondernemer om bij te praten omdat het door onze drukke agenda’s weer veel te lang geleden was. Als ik daar niet ben, kan je me terugvinden in de fitness of toch weer achter mijn laptop als de creativiteit en ideeën weer stromen. 

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Ik woon zelf aan het mooie Donkmeer. Afgelopen jaar heb ik mijn gemeente Berlare dan ook helemaal herontdekt tijdens de dagelijkse ochtendwandeling of loopsessie door de Gratiebossen. Als je zoals ik een ochtendmens bent, is de kans heel groot dat herten en konijntjes je goedemorgen komen zeggen.

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis in Oost-Vlaanderen en waarom?

Ik heb er ondertussen een ding van gemaakt om nieuwe koffiehuizen te ontdekken en uit te proberen. Maar als ik 1 moet kiezen, ga ik voor Potvolkoffie in Lokeren. Ik spreek er vaak af met mensen voor een eerste kennismaking of een meeting. Het is centraal gelegen, gemakkelijk bereikbaar en er is gratis parking aan het station. Het is er bovendien super gezellig, je wordt er altijd met een glimlach ontvangen en ze hebben vele alternatieve opties zoals vegan en glutenvrij.

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Het liefst zou ik met elke ondernemer eens rond de tafel willen zitten. Ik ben enorm gepassioneerd door het ondernemerschap en het verhaal achter een onderneming. Met andere ondernemers praten geeft dan ook altijd nieuwe inzichten, inspiratie en motivatie. Als jonge onderneemster leer ik ook heel graag bij van de ervaringen van andere ondernemers.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Oost-Vlaanderen‘ is?

Ook al heb ik zelf al wat barista skills ontwikkeld (lees: een melkopschuimer gekocht), plan ik geregeld een bezoekje aan de lokale koffiebars, zowel voor take-away tijdens een walk & talk als om ter plaatse te genieten. Enerzijds om ze te steunen en anderzijds omdat het gewoon zo gezellig is.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Mijn droom vakantiebestemming is New York, maar met een quarantaine ga ik niet veel van de bruisende stad zien. In dat geval kies ik liever voor een strandvakantie in de Malediven.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Geloof in jezelf, ga voor je dromen en heb geduld.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Blijven (bij)leren vind ik enorm belangrijk. Daarom heb ik me ingeschreven voor een postgraduaat voor aankomend academiejaar. Wat hoog op mijn bucket list staat als het op opleidingen aankomt is Vlerick of Antwerp Management School.

Foto’s: © Van de Sande Leen en Killian Jouffroy

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.