Nieuws Oost-Vlaanderen Out of office met Matthias Browaeys: nooit thuis, liefde voor Madrid en Ketnet-wrapper

Out of office met Matthias Browaeys: nooit thuis, liefde voor Madrid en Ketnet-wrapper

Out of office met Matthias Browaeys: nooit thuis, liefde voor Madrid en Ketnet-wrapper

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in de nieuwe zomerrubriek ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Je krijgt een beeld van de gewone man of vrouw achter de ondernemer. Vandaag spraken we met Matthias Browaeys van WinWinner en The Harbour. 

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?

Ze zeggen van mij dat ik nooit thuis ben. Dus als ik niet werk dan zal je mij zeker ook niet thuis vinden. Een terrasje in het centrum van Gent of een hippe zomerbar met wat vrienden, ja daar kan je mij zeker vinden.

Wat is je favoriete restaurant/café/koffiehuis/plek om tot rust te komen in Oost-Vlaanderen?

Sinds enkele maanden heb ik de traditie om elke zondag naar CUP Gent te wandelen aan de handselsdokken in Gent. Ik drink geen koffie maar geniet om daar een uurtje langs het water even tot rust te komen samen met mijn vriendin. Daar hoeven niet veel woorden bij, gewoon het water horen stromen langs de boten doet me wegdromen.

Bij welke lokale handelaar of KMO in de buurt ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Oost-Vlaanderen‘ is?

Naast ons kantoor heb je een klein cafeetje namelijk “De Viking”. In dat café staat de oudste cafébazin van Gent (Liesbet). Ze is 83 jaar en doet nog fantastisch werk. Haar café is niet groot maar zo authentiek. Elke vrijdag kan je mij daar vinden na het werk, we blijven trouw aan deze fantastische onderneemster.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Ik heb sinds kort een kuisvrouw dus veel van die taakjes heb ik nu kunnen uitbesteden. Ondanks de kleine oppervlakte van mijn appartement neemt ze al veel werk uit mijn handen. Ik heb dus geen grote ergernissen in het huishouden meer, goed gemanaged denk ik dan. (lacht)

Met welke ondernemer (M/V) zou je wel eens graag rond de tafel kunnen zitten?

Ooit toen ik startte met WinWinner had ik de kans om mijn idee te pitchen voor Hans Bourlon. Ik zou graag nog eens rond de tafel zitten met hem en Gert Verhulst. Ik hou van de entertainment sector maar ben vooral nieuwsgierig hoe deze twee profielen op elkaar zijn ingespeeld. Ik heb zelf ook een co-founder, Aelbrecht, en denk dat we heel wat van dit duo kunnen leren.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

Ik ben zelf geen fietser ondanks ik afkomstig ben van de Vlaamse Ardennen. Maar ik zie tegenwoordig zoveel mensen die verdomde Mont Ventoux op fietsen. Ooit ga ik dit ook eens doen, als ik ergens in mijn agenda wat tijd kan vinden om te trainen.

Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?

Onlangs heeft mijn beste vriendin mij moeten uitleggen hoe ik deftig een ei bak. Zo erg is het gesteld met mij. Maar ik ben er zeker van dat bij ”komen eten” ik de meeste punten voor sfeer en gezelligheid zal verkrijgen. (lacht)

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik ben helemaal geen zware bierdrinker, maar één biertje mag je mij niet afnemen. Een Cornet in de avond als apéro, daar maak je mij echt gelukkig mee.

Waar mag je vakantiehuis staan als je wint met de Nationale Loterij?

Een rooftop appartement in het centrum van Madrid met een zwembad, daar zou ik direct voor tekenen. Het zou ook geen vakantiehuis zijn maar eerder mijn echte “thuis”. Ik hou van Madrid en alles wat er leeft.

Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?

Ik maak me niet snel boos, maar ik zou een warme oproep willen doen om de commentaren onder de online HLN artikels af te zetten. Onlangs gaf mijn vader een interview over zijn 4 maanden lange strijd tegen Corona, eerlijk en prachtig verhaal waarbij er werd gewezen op de ernst van de situatie. De commentaren van sommigen hebben mij diep geraakt, ik versta niet waarom zulke kwetsende reacties kunnen blijven staan.

Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?

Als ik die ooit zou winnen dan zal dat zeker in duo zijn. Aelbrecht staat al vanaf het begin van mijn ondernemerscarrière naast mij. We staan alletwee graag op een podium, maar als ik de speech voor mijn rekening zal nemen zullen alle lof en dankwoordjes richting hem gaan.

Op welke slechte gewoonte word je wel eens aangesproken door vrienden, familie, collega’s?

Op tijd komen en slechte planner, deze twee slechte gewoontes zijn aan elkaar gewaagd. Maar mits een goede uitleg kom ik er vaak mee weg.

Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?

Ik ben absoluut geen autofreak. Als je mij geen plezier wil doen koop je mij best een ticket voor het autosalon. Maar nu moet ik wel bekennen dat ik enkele weken geleden een Tesla gekocht heb. Niet omdat het een stoere auto is, maar het digitale aspect daar ben ik voor gevallen. Mijn huidige Citroën is afgeschreven en ik dacht, als ik dan toch een auto moet kopen, dan een moderne en digitale zelfrijdende machine graag.

Vul gerust zelf aan met een leuk weetje over jou…

Voordat ik de microbe van het ondernemerschap te pakken had was mijn droom om Ketnet-wrapper te worden. Om die droom wat te compenseren heb ik wel jaren animatie gegeven in hotels van Intersoc, Soms moet ik mijn energie kwijt en dan kan eens goed “onnozel” doen daarbij helpen.

Lees ook de vorige Out of office interviews met Cynthia CoulierWout MeulemanSonia PypaertTibbe Verschaffel, Nele Van Damme en Charlotte Matthys.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.