Nieuws Oost-Vlaanderen Overnachten op hotel bij Ikea

Overnachten op hotel bij Ikea

Overnachten op hotel bij Ikea

GENT – In 2019 opent Ikea onder de naam Moxy twee hotels in ons land. Eerst opent er eentje in Gent de deuren, nadien volgt Antwerpen. Opvallend is dat de kamers geen meubels van de Zweedse meubelgigant zullen hebben.

In 2013 startte Moxy, het hotelproject van Ikea in samenwerking met Marriott, de activiteiten. Intussen heeft de organisatie hotels in grootsteden als New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen. Voeg daar vanaf 2019 ook maar Gent en Antwerpen bij, want Moxy broedt ook in ons land op plannen.

Het Ikeahotel in Gent zal op de Kouter komen te liggen. Daar werd een oud kantoorgebouw helemaal verbouwd tot luxeappartementen en ruimte gemaakt voor het hotel met 103 kamers.

In de buidel tasten

Moxy richt zich met het hotelconcept op de millennial-generatie, mensen geboren tussen 1980 en 2000. Zij zouden begrijpen dat stijl tegen aantrekkelijke prijzen kan worden geleverd. Maar die luxueuzere stijl wordt niet verkregen via Ikeameubels. Die zullen niet in het hotel te zien zijn. De meubels zouden namelijk niet stevig genoeg zijn. Het moderne en Scandinavische aspect van Ikea zal wel in het hotel naar voren komen.

Hoewel Ikea zich in het goedkope segment waant, zullen de hotels dat allerminst zijn. De weekendprijzen zouden schommelen rond 110 euro. Bovendien zal er niet worden ingezet op roomservice, maar moeten gemeenschappelijke ruimtes voor een aangename hotelsfeer zorgen.

Naast Gent en Antwerpen liggen er nog hotelplannen op tafel voor Brussel, Charleroi en Luik.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.