Ook voor de Delhaize in Waasland Shopping is er een zelfstandige uitbater gevonden. Foto: Waasland Shopping Ook voor de Delhaize in Waasland Shopping is er een zelfstandige uitbater gevonden. Foto: Waasland Shopping

Overnemer gevonden voor Delhaize in Waasland Shopping

Supermarktketen Delhaize heeft een overnemer gevonden voor hun filiaal in Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Dit voorjaar raakte bekend dat de winkelketen al haar supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Dat nieuws sloeg in als een bom en ook in Sint-Niklaas legden het personeel het werk dagenlang neer.

Midden maart bleven de deuren van de Delhaize in Waasland Shopping in Sint-Niklaas acht dagen lang dicht. De supermarktketen kondigde toen aan dat ze al hun 128 winkels willen overlaten aan een zelfstandige uitbater. Die aankondiging kon op weinig begrip rekenen bij het personeel dat meteen het werk neerlegden.

De gesprekken tussen vakbonden en directie van de winkelketen verliepen erg stroef, waardoor de winkel meer dan een week gesloten bleef. “De werknemers hadden veel verwacht van de gesprekken om meer toelichting en duidelijkheid te krijgen, maar krijgen er moedeloosheid en teleurstelling voor in de plaats”, klonk het toen.

Delhaize kondigt nu aan dat ze opnieuw zeventien overnemers hebben gevonden, waaronder ook voor het Sint-Niklase filiaal. De overname zou tegen november rond kunnen zijn, in tussentijd blijft de winkel gewoon open.

Foto: if
Foto: if