Nieuws Oost-Vlaanderen Partago koopt eerste elektrische auto

Partago koopt eerste elektrische auto

Partago koopt eerste elektrische auto

Selectie_754De coöperatieve vennootschap Partago is in maart van dit jaar opgericht en heeft een app ontwikkeld waardoor burgers van een elektrische deelauto gebruik kunnen maken. Partago wil een wagenpark van elektrische auto’s uitbouwen en die via een app tegen transparante tarieven aanbieden.  CEO Joachim Jacob is ervan overtuigd dat in de toekomst steeds meer mensen bewust zullen kiezen voor elektrische wagens, vanwege de stilte, de verbetering van de  luchtkwaliteit en als onderdeel van een energietransitie.

Partago wil in 2016 operationeel zijn, maar meldt nu dat het de bijdragen heeft ontvangen van alvast 100 coöperanten en dat het daarmee zijn eerste elektrische wagen aankoopt.

“Uiteraard blijven we burgers, bedrijven en organisaties oproepen om ook coöperant te worden en op die manier deel te nemen aan dit coöperatieve project en zoeken we structurele partners die onze waarden en visie genegen zijn”, legt Joachim Jacob uit. “Maar de aankoop van de eerste elektrische wagen is een belangrijke eerste stap. Daarmee kunnen we testritten organiseren, want elektrisch rijden begrijpen de mensen pas als ze het echt een keer gedaan hebben. We kunnen ook onze hardware in de wagen instelleren en op die manier onze app voort ontwikkelen en testen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.