Nieuws Oost-Vlaanderen Partago zet Europees netwerk van autodeelcoöperaties op

Partago zet Europees netwerk van autodeelcoöperaties op

Partago zet Europees netwerk van autodeelcoöperaties op

partagoDe coöperatieve vennootschap Partago is in maart 2015 opgericht en heeft een app ontwikkeld waardoor burgers van een elektrische deelauto gebruik kunnen maken. Partago wil een wagenpark van elektrische auto’s uitbouwen en die via een app tegen transparante tarieven aanbieden.  CEO Joachim Jacob is ervan overtuigd dat in de toekomst steeds meer mensen bewust zullen kiezen voor elektrische wagens, vanwege de stilte, de verbetering van de  luchtkwaliteit en als onderdeel van een energietransitie. Anderhalf jaar na de start maken al behoorlijk wat mensen regelmatig gebruik van de elektrische wagens, maar het bedrijf wil dat aantal natuurlijk nog zien stijgen.

Op de autoloze zondag 18 september is Partago gestart met de campagne “Zuiver rijden is vree wijs”.  “Tot eind december zijn onze kaartjes in heel Gent te vinden”, zegt Joachim Jacob. “Elk kaartje heeft een unieke code, goed voor een gratis elektrische testrit met Partago. Voorts kunnen we melden dat onze zevende auto, Partago Ganda, in de wijk Ham staat.”

Partago gelooft in de kracht van samenwerken en zet daarom nu samen met de Spaanse coöperatie Som Mobilitait een  Europees netwerk op van elektrische autodeel-coöperaties. “Dit doen we als deel van REScoop, de Europese federatie van hernieuwbare energiecoöperaties”, zegt Joachim Jacob nog. “We wisselen expertise en ervaringen uit, en werken samen aan een gedeelde smartphone app. Alvast uit België, Nederland en Spanje komen er positieve geluiden. Dit krijgt ongetwijfeld nog een mooi vervolg.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.