Nieuws Oost-Vlaanderen Pas verhuisde croquebar krijgt meteen 8 maanden werken voor de deur: “Wij laten ons niet afschrikken”

Pas verhuisde croquebar krijgt meteen 8 maanden werken voor de deur: “Wij laten ons niet afschrikken”

© Leen De Smet (Het Nieuwsblad)

Pas verhuisde croquebar krijgt meteen 8 maanden werken voor de deur: “Wij laten ons niet afschrikken”

AALST – De Aalsterse Croquebar De Bevoorrading verhuist van de Alfred Nichelsstraat naar de Molenstraat. Ze nemen hun intrek in het voormalige pand van de excentrieke brunchplek Zero 53. Ook platenwinkel MuzikAalst vestigde zich begin februari al in de Molenstraat, ook al zal deze nog tot oktober ontoegankelijk zijn voor autoverkeer door werken. “Zowel de coronacrisis als de werken zorgen voor onzekerheid, maar we durven toch de sprong te wagen”, kinkt het bij de ondernemers van De Bevoorrading.

 

De werken in de Molenstraat zijn vorige maandag gestart en zullen tot midden of eind oktober duren. Een zure appel waar de handelaars door moeten sinds de stad besliste om de vernieuwing niet uit te stellen tot na de coronacrisis. Toch houdt dit ondernemers Sven Uyttersprot (41), Thomas De Graeve (37) en Jan Wauters (39) van lunchbar De Bevoorrading niet tegen. De verbouwingswerken van hun nieuwe pand zijn volop begonnen. “We waren al langer op zoek naar een pand dichter bij of in het stadscentrum”, zegt Sven. “In een paar uur in de Molenstraat zagen we hier al meer passage dan aan ons vorige adres in de Alfred Nichelsstraat.”

Van foodtruck tot horecazaak

De Bevoorrading groeide voort uit de, in 2015 opgerichte foodtruck Chef Krok. Een jaar later besloot het trio de foodtruck uit te breiden met een vaste horecazaak in de Cimorné, gelegen in de Alfred Nichelsstraat. In mei of juni hopen ze klaar te zijn om hun intrek te nemen in het nieuwe pand in de Molenstraat. “Of we meteen naar hier komen, op twee plaatsen tegelijk openen of het nog even op onze oude vestiging houden, zal veel afhangen van de wegenwerken. We huren beide locaties en dat blijft nog wel even haalbaar, maar op termijn is het de bedoeling om volledig naar hier te verhuizen.”

De Bevoorrading 2.0

De nieuwe zaak wordt De Bevoorrading 2.0 aldus de zaakvoerders. “Het concept, met ontbijt, lunch, croques en koffie, trekken we door en de kaart wordt gepimpt. We willen vollen bak blijven inzetten op feestjes, babyborrels, communies en allerlei evenementen, zoals een apéro op vrijdag- en zaterdagavond”, zegt Sven. “Ik zie zeker het potentieel van de Molenstraat: er is altijd iets te doen én we gaan sowieso openen met carnaval. Als de stoet gedaan is, is dit het eerste café dat je tegenkomt. En als de werken klaar zijn, kunnen we nog een stuk terras maken. Als ik het zo van de buren hoor, zal de Molenstraat er na de werken veel beter uitzien. Ik hoop enkel, zoals de meesten, dat het niet verkeersvrij wordt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.