Nieuws Oost-Vlaanderen Pascal helpt lokale brouwers in coronatijden

Pascal helpt lokale brouwers in coronatijden

Pascal helpt lokale brouwers in coronatijden

OLSENE – Pascal Mortier verwerkt al een tweetal jaar zijn kennis rond bier en bierbrouwen op de webstie www.allesoverbier.be. Om brouwers in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken, voegde hij hier recent de pagina www.allesoverbier.be/corona-acties aan toe. “Ik hoop hiermee de consument aan te zetten tot lokaal kopen en de brouwers de kans te geven hun biertjes te promoten.”

Zelf is Olsenaar Pascal Mortier zelfstandig websitebouwer. Het brouwen van bier is voor hem een hobby, al reikt zijn interesse danig ver dat Pascal inmiddels een opleiding tot microbrouwer volgt. “Mijn opgedane kennis verwerk ik in een website over bier en brouwen: www.allesoverbier.be. Bedoeling is om deze kennis voor iedereen toegankelijk te maken op een verstaanbare manier. Een beetje als ambassadeur van de Belgisch bier– en brouwcultuur dus”, vertelt hij.

Corona-acties verzameld

“Omdat in deze coronatijden op professioneel vlak geen nieuwe opdrachten binnenkomen en de lopende opdrachten on hold werden geplaatst, ben ik van mening dat ik mijn tijd op een andere manier kan besteden. Onder meer aan het uitwerken van een internetpagina waarop corona acties uit de bier/brouwwereld verzameld worden. Op die manier wil ik de bier/brouwwereld helpen in deze moeilijke coronatijden.”

Op de pagina staan initiatieven van kleine brouwers uit heel Vlaanderen. Zo bieden verschillende brouwers op dit moment pakketten aan die ze binnen een bepaalde straal gratis aan huis leveren. “Hopelijk zet dit de consument aan tot lokaal kopen. Op deze manier leren brouwers ook hun buren kennen en kunnen ze hun bieren promoten. Het zou fijn zijn als mensen ook na de crisis blijven kiezen voor een lokaal biertje.”

Lokale brouwers in de kijker

De brouwers zijn alvast heel blij met Pascals hulp. “Wij zitten echt in de problemen nu de horeca niet draait en onze afzetmarkt grotendeels weggevallen is dus alle beetjes helpen”, klinkt het. Wie graag op de website vermeld wordt, hoeft enkel op de link op de pagina te klikken en een formulier invullen en foto’s bijvoegen. Pascal doet met de nodige zorg de rest en giet alles in een mooi opgemaakt geheel. “Ik doe dit volledig gratis en zonder eigenbelang. Ik ben fier op onze brouwers want het blijft een echte ambacht en wil deze graag in de kijker plaatsen.”

Of Pascal ooit zelf een biertje op de markt wil brengen? “Ik ga geen brouwerij beginnen, want die kosten zijn zeer hoog, maar dat wil niet zeggen dat er geen plannen zijn om in samenwerking met een andere brouwer aan de slag te gaan. Ik moet toegeven dat het kriebelt, en hoewel de zaken nog niet concreet zijn, werk ik samen met een vriend wel aan een concept. Een naam hebben we alvast”, geeft hij geheimzinnig mee.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.