Nieuws Oost-Vlaanderen Paul Matthijs is nieuwe ceo Niko Group

Paul Matthijs is nieuwe ceo Niko Group

Paul Matthijs is nieuwe ceo Niko Group

Paul Matthijs, ceo Niko Group

De Niko Group uit Sint-Niklaas heeft een nieuwe ceo aangesteld. De 53-jarige Paul Matthijs, die 30 jaar actief was voor Barco, neemt de taken over van Jo De Backer. “Paul is de geschikte man om de operationele leiding van het bedrijf aan toe te vertrouwen”, zegt Jo De Backer, die zelf actief blijft als executive director. Matthijs studeerde af als Industrieel Ingenieur Elektronica in Gent en behaalde een MBA aan de Vlerick Management School.

De 53-jarige Paul Matthijs is de eerste niet-familielid aan het hoofd van het familiebedrijf, dat door de grootvader en grootoom van Jo De Backer werd opgericht in 1919. “In het tijdperk waar The Internet of Things een steeds belangrijkere rol speelt, geloof ik dat de Niko Group veel potentieel in zich draagt. Ik ben verheugd dat ik een bijdrage kan leveren aan dit Belgische bedrijf met een rijke geschiedenis en veel toekomstmogelijkheden”, aldus nieuwbakken ceo Paul Matthijs, die als ceo zal rapporteren aan Jo De Backer. Als executive director en vertegenwoordiger van het familiale aandeelhouderschap kan Jo De Backer zijn aandacht voluit besteden aan de algemene strategie van Niko Group.

De Niko Group is de holding achter de bedrijven Niko, fifthplay, Servodan en Züblin en is ondertussen in 12 Europese landen actief. Niko Group stelt zich tot doel om gebouwen waar mensen werken en leven future-proof te maken door er slimme en geconnecteerde technologie aan toe te voegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.