Nieuws Oost-Vlaanderen Peripass bundelt krachten met Franse Shippeo

Peripass bundelt krachten met Franse Shippeo

Peripass bundelt krachten met Franse Shippeo

GENT – Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility met hoofdkantoor in Parijs, en Peripass, de innovatieve Gentse provider van yard management oplossingen, bundelen hun krachten om een naadloze end-to-end visibiliteit aan te bieden in vrachtvervoer en geïntegreerde logistieke processen over yard- en transportactiviteiten heen.

Shippeo’s service in real-time zichtbaarheid van transportactiviteiten zal worden geïntegreerd in het Peripass Yard Management-platform, waarbij alle voordelen van geïntegreerde logistieke processen worden gecombineerd: van real-time visibiliteit tot automatisering en digitalisering van logistieke stromen binnen de yard. “De ‘yard’ is rijp voor proces- en efficiëntieverbeteringen, maar is een zone die nog vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om investeringen binnen de supply chain”, meent Leander Naessens, CEO van Peripass. “De Peripass Yard Managementoplossingen digitaliseren en integreren logistieke processen op de site en automatiseren logistieke stromen.”

Kosten besparen en wachttijden vermijden

De gecombineerde oplossing gaat verder dan traditioneel dock management en omvat ook weegbruggen, poorten en communicatie om vrachtwagens naar de juiste laadkaai te leiden. Het platform kan teams helpen hun dagelijkse laad- en losactiviteiten voor vrachtwagens en trailers op het terrein beter te beheren. Self-service kiosken, een digitaal controle dashboard van de logistieke site (Yard Control Tower) en procesautomatisering helpen klanten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren op het vlak van administratie-, detentie- en liggeldenkosten en het vermijden van wachttijden van magazijniers om zo de totale productiviteit te verhogen.

Met de integratie van Shippeo’s real-time visibiliteit worden wachtkosten verminderd dankzij het anticiperen op vertragingen. Een geoptimaliseerde uitvoering en real-time overzicht van de transportplanning maken een grotere doorstroom en snellere dispatchbeslissingen mogelijk. In feite maakt het inzicht op de site, aangeleverd door de Yard Control Tower, het mogelijk processen te optimaliseren, doorlooptijden te verkorten, het volume te verhogen en de wachtkosten met 85% te verlagen. Bovendien zal een betere zichtbaarheid van inkomende goederen helpen om de dienstverlening aan de klant te verbeteren.

Groeiplannen binnen Europa

Na de selectie door grote Europese merken, waaronder Tereos, Bridgestone, XPO Logistics, Kuehne+Nagel, Lidl en Intermarché, heeft Peripass grote groeiplannen binnen Europa. Samenwerkingsverbanden met belangrijke marktspelers, zoals Shippeo, zorgen voor meer naadloze integraties voor klanten en klantgerichte oplossingen.

“Klanten gebruikten beide oplossingen al naast elkaar. Zo moesten gebruikers nog steeds zelf het denkwerk doen en gegevens vergelijken in beide systemen”, legt Naessens uit. “Door de integratie met Shippeo zijn we in staat om voor onze klanten een naadloze ervaring en een completer beeld te creëren bij het traceren van goederen over de weg, via het spoor of maritiem transport tot en met magazijnen.”

Lucien Besse, COO van Shippeo: “Real-time beheer van vrachtvervoer wordt een steeds grotere noodzaak voor bedrijven om wendbaar en concurrerend te blijven. De samenwerking met Peripass geeft ons de mogelijkheid om klanten een groter scala aan integraties en functionaliteiten aan te bieden en een breder en meer diepgaand real-time inzicht in de vrachtbewegingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.