Nieuws Oost-Vlaanderen Peripass en Transporeon kondigen strategisch partnership aan

Peripass en Transporeon kondigen strategisch partnership aan

Peripass en Transporeon kondigen strategisch partnership aan

GENT – Peripass en Transporeon kondigen een strategisch partnership aan in digitale yard management-oplossingen. Peripass zet zijn expertise en technologie in om bedrijven te helpen bij het digitaliseren en optimaliseren van hun logistieke processen. Transporeon, het grootste Europese logistieke platform, zet zo een stap dichter bij realtime visibiliteit en lanceert Real-Time Yard Management. Dankzij dit partnership kunnen bedrijven genieten van een uitgebreider realtime overzicht over de volledige site.

De meeste transport- of magazijnactiviteiten zijn vandaag vaak geoptimaliseerd met Time Slot Management. De combinatie van Time Slot Management met Real-Time Visibility informatie maakt een dynamische omboeking van een tijdslot mogelijk en biedt een realtime overzicht op de activiteiten op de site. Slechts weinig bedrijven hebben al geïnvesteerd in het digitaliseren van hun yardactiviteiten. Nochtans is yard management de sleutel tot het verkrijgen van totale visibiliteit in de gehele digitale supply chain.

Veel bedrijven hebben al inspanningen geleverd in het stroomlijnen en automatiseren van de transport- en magazijnactiviteiten, maar in yard management liggen nog heel wat besparingen en efficiëntieverbeteringen te rapen. Deze gefragmenteerde blik op het beheer van de site maakt het voor verladers, retailers, vervoerders en logistieke dienstverleners erg moeilijk om alle beschikbare middelen optimaal in te zetten, met een gebrek aan flexibiliteit, verhoogde wachttijden en onnodige extra kosten tot gevolg.

Efficiënter, goedkoper en veiliger

“De lancering van Real Time Yard Management en de samenwerking met Peripass zal een enorme meerwaarde opleveren voor vervoerders, verladers en expediteurs”, zo vertelt Stephan Sieber, CEO van Transporeon. “Het combineren van het beste van twee werelden om de site te benaderen, vanuit enerzijds het boeken van timeslots en anderzijds vanuit de fysieke yard – en dit alles in realtime – toont de kracht van ons platform en zorgt voor een volledig geïntegreerde ervaring voor onze klanten. Het hele Transporeon-team is enthousiast over de samenwerking met het toonaangevend en dynamisch team bij Peripass, dat onze passie deelt voor het leveren van uitstekende toegevoegde waarde aan onze klanten.”

Deze oplossing maakt aanzienlijke efficiëntieverhogingen, kostenbesparingen en verbeteringen op het gebied van veiligheid en beveiliging mogelijk voor alle verladers, retailers, vervoerders en logistieke dienstverleners die magazijnen en cross-docks in Europa beheren.

 

Gecombineerde oplossing

“Door een gecombineerde oplossing aan te bieden, bundelen we onze krachten: met innovatieve Yard Management-oplossingen van Peripass en met de mogelijkheden van Transporeon op vlak van Dynamic Timeslot Management”, voegt Leander Naessens, CEO van Peripass, hieraan toe. “Deze geïntegreerde oplossing verhoogt de realtime visibiliteit tussen het transport en de operationele activiteiten op de site. Dit is een uniek aanbod voor de digitale logistieke sector en Peripass is trots hiervan deel uit te maken”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.