Piepjonge ondernemer Kadir Bagseven opent tweede kledingzaak

GENT - Een broekspijp inleggen of een taille innemen kan vanaf nu bij de nieuwe retouchezaak Nostalgie Couture van de 19-jarige Kadir Bagseven. “Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij mij terecht”, zegt hij.

De jonge ondernemer is pas negentien en heeft al twee winkels. Hij opende recent Nostalgie Couture in Gent en Antwerpen. De zaak in Gent is een retouchezaak op de Zwijnaardsesteenweg waar je niet alleen kleren, maar ook gordijnen of lederwaren kan laten aanpassen. “En ik denk dat mijn retouchezaak meer dan welkom is, want je hebt er niet zo veel meer”, zegt Kadir.

Al van jongs af aan, is de Gentenaar met mode bezig. “Mijn ouders hadden een eigen kledingzaak en ik had dezelfde droom”, legt hij uit. De zaakvoerder combineert zijn twee winkels met een studie internationale betrekkingen aan een universiteit in Turkije.

Betaalbaar

“Overdag sta ik in de winkel in Antwerpen en ’s avonds volg ik online lessen aan de universiteit”, zegt hij. Of dat soms niet te druk is? “Ik ben graag in de weer, en wat zou ik anders doen? Het is beter dan de hele tijd gamen”, zegt Kadir lachend.

Wie met een retouche in de zaak langsgaat, kan die normaal na twee à drie dagen terug ophalen. “Ik werk met een vaste naaister en afhankelijk van het aantal retouches hebben klanten hun stukken snel terug. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Nostalgie Couture terecht. En de prijzen? “Die zijn heel betaalbaar”, zegt Kadir. “Een broek inleggen, kost je 9 euro.”

Doorzetter

De retouchezaak is ideaal in combinatie met zijn winkel in Antwerpen. Daar kunnen klanten wel kleren kopen. “Ik verkoop er herenkledij: maatpakken, jassen, hemden en accessoires zoals dassen en strikken”, zegt Kadir. “En met de nieuwe zaak in Gent kunnen we de retouches voor de klanten meteen zelf doen. Heel handig.”

Maar de jonge ondernemer wil met zijn ondernemerschap ook een voorbeeld zijn voor andere jongeren. “Ik heb vaak gehoord dat het mij niet zou lukken omdat ik nog te jong en te onervaren ben”, vertelt Kadir. “Maar ik ben een doorzetter. Ik heb er een groot deel van mijn spaargeld ingestoken en ben dan ook heel trots dat het met gelukt is om twee zaken te openen.”