Nieuws Oost-Vlaanderen Politica Valérie Taeldeman loopt stage bij TNS

Politica Valérie Taeldeman loopt stage bij TNS

Politica Valérie Taeldeman loopt stage bij TNS

9c1041234d3809cc21a49e37384eec25Voka biedt parlementsleden tijdens het zomerreces de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Dit jaar nemen in Vlaanderen 90 parlementsleden, waaronder 19 uit Oost-Vlaanderen deel aan een parlementaire stage georganiseerd door Voka. Zo gaat de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester in zijn eigen gemeente op stage bij Samsonite en gaat parlementair veteraan Herman De Croo stage lopen bij Volvo.

Op 23 en 24 augustus opteert Vlaams parlementslid Valérie Taeldeman (foto) van CD&V, die ook schepen is in Maldegem,  zelfs voor een tweedaagse stage bij de snel groeiende krokettenproducent TNS Homemadefoods uit Eeklo.

TNS  bereidt artisanale kroketten, bouchées en filohapjes. Het bedrijf geniet vooral bekendheid dankzij zaakvoerster Daphné Aers, die eerst tijdens het VTM-programma “Beste Hobbykok” toonde dat ze niet alleen over kooktalent beschikt, maar ook behoorlijk veel wilskracht heeft en vervolgens in 2014 heel terecht werd bekroond met de Womed Award voor beste Belgische onderneemster. Ze zal Valérie Taeldeman tijdens haar tweedaagse stage begeleiden.

“Voka wil met dit initiatief ondernemers en politici dichter bij elkaar brengen. “Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen”, zegt Jan Van Gyseghem van VOKA Oost-Vlaanderen. “Het gaat dan onder meer over ruimtelijke ordening, milieu, fiscale druk en mobiliteit.”

“Het parlementaire werk is één ding, de impact daarvan bij de ondernemingen is nog iets anders”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Vandaar dat we als Voka al meer dan 20 jaar de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer.”

Dit jaar is er bijzonder veel interesse voor de stages. In heel Vlaanderen volgen 90 parlementsleden een bedrijfsstage. “We zijn bijzonder tevreden met die interesse en hopen dat we alle parlementsleden een boeiende ervaring kunnen bezorgen”, besluit Maertens.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.