Nieuws Oost-Vlaanderen POM bekijkt e-commercemogelijkheden voor Oost-Vlaamse siertelers

POM bekijkt e-commercemogelijkheden voor Oost-Vlaamse siertelers

POM bekijkt e-commercemogelijkheden voor Oost-Vlaamse siertelers

sierteeltOost-Vlaanderen is nog steeds de onbetwiste koploper binnen de sierteeltsector in Vlaanderen, zowel op vlak van areaal, productiewaarde, aantal bedrijven, bedrijfsgrootte als tewerkstelling. Ook het Proefcentrum voor Sierteelt heeft daarom uiteraard zijn thuishaven in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Destelbergen.

Maar de ondernemers uit de sector zouden ook meer gebruik kunnen maken van de huidige ontwikkelingen rond e-commerce.

Bestellen via internet kan tegenwoordig iedereen. Maar aanbieden via internet is een stap die nog niet elke ondernemer gezet heeft. Zeker niet in de sierteeltsector.

“Nochtans liggen daar enorme commerciële mogelijkheden”, zegt Tom Pauwels van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen. “Daarom onderzoeken we op welke manier meer Oost-Vlaamse siertelers e-commerce kunnen integreren in hun werking via bestaande online aanbodplatformen (B2B), want in B2C is België op het vlak van e-commerce al volop een inhaalbeweging aan het maken, maar in B2B zijn er nog veel stappen voorwaarts te zetten. Eerst en vooral brengen we de bestaande online aanbodplatformen in kaart, op basis van gesprekken met relevante stakeholders. Daarna starten we een pilootproject, waarbij een aantal telers die nog geen gebruik maken van een online aanbodplatform, aangesloten worden op een bestaand platform. Zo kunnen we zeer realistisch inschatten welke inspanningen dit van een teler vergt, zowel financieel als qua tijdsbesteding.”

De resultaten van het onderzoek zullen in het najaar aan de sierteeltsector voorgesteld worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.