Nieuws Oost-Vlaanderen Poortenbouwer Winlock uit Lokeren is ‘freelance friendly’

Poortenbouwer Winlock uit Lokeren is ‘freelance friendly’

Sylvia Roels en Jos Vermeiren.

Poortenbouwer Winlock uit Lokeren is ‘freelance friendly’

LOKEREN – Ondernemersorganisatie Unizo heeft in Oost-Vlaanderen een kwaliteitslabel gelanceerd voor bedrijven die “freelance friendly” zijn. De bedrijven geven zo te kennen op een respectvolle manier open te staan voor samenwerkingen met freelancers. Poortenbouwer Winlock uit Lokeren ontving het label als eerste bedrijf in Oost-Vlaanderen.

Winlock, met hoofdkantoor aan de Weverslaan in Lokeren, is al meer dan twintig jaar actief in de productie van industriële brandwerende poorten en deuren. Er werken zo’n zeventig mensen in de verschillende vestigingen en daar zijn ook freelancers bij.

“Onze hr-manager bijvoorbeeld”, vertelt CEO Sylvia Roels. “Hij vervult een cruciale functie in ons bedrijf. Zonder zijn kennis en ervaring zouden we niet internationaal kunnen groeien. De samenwerking verloopt ook heel goed.”

Roels is vereerd met de erkenning door Unizo. “In deze tijden is het superbelangrijk om een fijne werkplek te bieden aan al je medewerkers. Deze erkenning als eersten in Vlaanderen maakt ons trots.”

“Draag zorg voor je freelancers”

Het label is er gekomen omdat Unizo merkt dat bedrijven vaak terughoudend zijn om met freelancers samen te werken. “We willen het signaal geven dat samenwerken met freelancers net verrijkend kan zijn”, zegt directeur Jos Vermeiren. “Vaak gaat het om heel gespecialiseerde profielen die kennis en innovatie binnenbrengen in je bedrijf.”

Het initiatief is er gekomen in samenwerking met het platform Gighouse, dat ook aandacht vraagt voor de freelancers. “Het zijn geen eenzaten. Ook zij hebben nood aan collega’s en zoeken aansluiting bij het team waar zij tijdens hun opdracht mee samenwerken”, zegt medeoprichter Melanie Deblanc. “Niets belet om de samenwerking met de freelancer te evalueren en freelancers bij teamuitjes te betrekken. Onze boodschap is: draag zorg voor je freelancers en ga ‘freelance friendly’ met hen om.”

De aanpak kan ook in de rest van Vlaanderen vruchtbaar zijn omdat vorig jaar 500.000 freelancers zijn geregistreerd, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2020. Unizo verwacht dat die stijging zich zal doorzetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.