Nieuws Oost-Vlaanderen Pop-up Gentse student-ondernemer van het jaar verlengd wegens succes

Pop-up Gentse student-ondernemer van het jaar verlengd wegens succes

Pop-up Gentse student-ondernemer van het jaar verlengd wegens succes

GENT/KNOKKE – Dit weekend streek Rosine Uwayezu (24) met haar preloved luxury neer in het klassevolle Knokke. Via de webshop iconics.eu verkoopt ze luxeproducten (modeaccessoires en design) die hooguit één keer gedragen zijn. Door middel van een pop-up store kon ze bestaande klanten ontmoeten en nieuwe mensen kennis laten maken met het concept. Rosine: “Vanwege het immense succes, hebben we besloten de pop-up verder te zetten tot eind september.”

In mei werd ze door Gentrepreneur nog verkozen tot student-ondernemer van het jaar. Rosine Uwayezu combineert een studie rechtspraktijk aan de Gentse Hogeschool met het ondernemersleven.

Het concept van iconics.eu is simpel: mensen kunnen mode-accessoires en andere luxe-artikelen, die zo goed als nieuw zijn en slechts éénmalig gebruikt werden, een nieuw leven geven. Rosine biedt de producten, na een uitgebreide controle, aan op haar webshop tegen een verlaagde prijs. Iconics.eu is intussen bekend tot in Amerika bij liefhebbers van merken als Louis Vuitton, Chanel en Louboutin.

“We onderscheiden ons door enkel artikelen aan te nemen die echt actueel zijn. Al onze voorwerpen zijn bijna nieuw en in goede staat of komen soms zelf rechtstreek van de boetieks zelf. We bieden geen vintage kledij en accessoires aan, maar enkel hedendaagse of typische klassieke stukken. Op die manier willen we een jong en dynamisch publiek aanspreken”, aldus Rosine.

Pop-up brengt ons dichter bij het publiek

Van vrijdag 24 tot zondag 26 augustus kon je Rosine Uwayezu ontmoeten in de ‘Ocean Drive’ te Knokke waar ze een pop-up shop openhield. “In de pop-up wilde ik meer dan enkel de stukken van op de website tentoonstellen. Het is dan ook een echte ontdekking als je binnenkomt”, vertelt Rosine. “Er werden een aantal items verkocht, maar eigenlijk wilden we vooral nieuwe mensen leren kennen en in contact komen met dames die zelf artikels willen verkopen. Ook een heleboel bestaande klanten kwamen bij ons over de vloer. Het was heel fijn om deze mensen beter te leren kennen.”

Verlengd wegens succes

Toevallig dit weekend niet aan de kust? Geen paniek, nog tot eind september kan je een kijkje komen nemen in de unieke shop. “Aanvankelijk was het de bedoeling enkel deze 3 dagen in Knokke te zijn, maar wegens het grote succes hebben we besloten de pop-up te verlengen. Je kan ons nog tot het einde van september elk weekend komen bezoeken.”

Mensen die zelf actuele of klassieke luxe stukken hebben en dit willen verkopen kunnen terecht op info@iconics.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.