Nieuws Oost-Vlaanderen Pop-up zoekt ondernemer met straf idee

Pop-up zoekt ondernemer met straf idee

Pop-up zoekt ondernemer met straf idee

GENT – Heb jij een briljant idee voor een winkel of onderneming? Of kook je als een pro en droom je stiekem van je eigen take-away restaurant? Stad Gent stelt opnieuw zijn pop-up panden ter beschikking. Reserveer je plekje nu en maak je droom waar!

The Box Gent is een pop-up locatie voor (startende) ondernemers, waarin je zonder al teveel extra zorgen tijdelijk een winkel- of horecaconcept kan uitproberen. Voor een eerlijke huurprijs op een toplocatie krijg je een pand dat voorzien is van alle vergunningen, verzekeringen, etc. Zo kan jij je 100% focussen op je concept.

De panden van Stad Gent zijn te huur voor een weekend, week of maand voor iedereen die over een ondernemingsnummer beschikt. Wil je de huurprijs delen met andere ondernemers die er samen met jou hun concept willen uitproberen, dan kan dat ook.

 

Helena in de Mood Recycle Store, haar eigen tweedehands winkel

Pop-up zoekt kok

Heb jij een briljant takeaway idee, kook je als een pro en droom je stiekem van je eigen restaurant? Dan is The Box Dampoort de locatie die je zoekt. Het pand beschikt over een horecakeuken met oven en koelkast en leent zich dankzij de locatie uitstekend voor takeaway. Mochten de maatregelen versoepelen kan je de locatie ook inrichten als een echt restaurant.

Grijp je kans en reserveer je plek in deze keuken. Zo werk je de laatste twijfels over een eigen zaak weg vooraleer je de sprong maakt en zelf een huurcontract voor een langere termijn aangaat.

Pop-up zoekt zaakvoerder

Is juwelen ontwerpen, kledij, kunst,… meer je ding dan in de potten roeren? Dan is het pand in de Nederkouter, op een boogscheut van de Veldstraat, zeker iets voor jou. Het pand beschikt over enkele toffe elementen waarmee je je winkel vorm kunt geven, ligt vlakbij de studentenbuurt en op we weg naar de winkelstraten. Kortom, de ideale plek om je webshop tot leven te wekken of de markt te verkennen en uit te testen met je product, zonder al teveel zotte kosten te maken.

Liesbeth Van Riet, eigenares van Ice Jewels

Zij gingen je alvast voor

De twee pop-up locaties van Stad Gent kregen al heel wat ondernemers over de vloer. Zo testten Hendrik en Laura er nog tot eind december hun burger pop-up restaurant Tush. “In het begin denk je dat alles wel vlot zal lopen, maar dat is dus niet het geval. De pop-up is dus de ideale tussenstap om onze kleine foutjes bij te stellen.”

“Een zaak runnen. Is dat nu echt iets voor mij?” Het antwoord op die vraag zocht Helena uit toen ze in mei dit jaar de Mood Recycle Store uit in de Nederkouter, een winkel met tweedehandsspullen opende. Wendy dook dan weer in de Aziatische kookpotten in haar take-awayrestaurant LY. Zelfs de coronamaatregelen konden hen niet afschrikken.

Ook voor Liesbeth Van Riet, eigenares van Ice Jewels, en in normale zomers in principe op de festivals te vinden, was The Box Gent een interessante uitvalsbasis. “Via The Box kon ik een nieuwe markt aanboren en de mensen in de stad terug even dat festivalgevoel bezorgen.”

Alle informatie vind je hier. Lees ook meer verhalen van ondernemers die hun concept testten in de pop-up locaties op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Gemeente

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.