Foto: JID Foto: JID

Populair taco-restaurant van Andres (53) krijgt tweede vestiging in Gent: “Vlak bij het centrum én parking voor de deur”

Taco Santo in de Gebroeders Vandeveldestraat is al zes jaar een geliefd adres bij kenners van de Mexicaanse keuken, maar het is klein. Daarom opent Andres Villagomez (53), een geboren en getogen Mexicaan, een tweede restaurant bij Portus Ganda. “Maar we gaan niet alleen taco’s serveren.”

Als je Andres Villagomez hoort spreken, lijkt het alsof hij al een paar levens heeft geleid. De vijftiger groeide op in Mexico City en richtte daar een logistiek bedrijf op. Zo kwam hij in New York terecht, waar hij tien jaar gewoond heeft. “Ik bleef werken in de logistiek, maar heb daar ook twee restaurants opgestart”, klinkt het. “Een torteria en een Cubaans-Frans-Mexicaans restaurant.”

In New York leerde Andres zijn Belgische vrouw kennen, Celine. Voor haar verhuisde hij dertien jaar geleden naar Gent. “Ik heb nog zes jaar in Zaventem gewerkt in de logistiek en dan was ik klaar met de bedrijfswereld. Ik ben importeur geworden van tequila en mezcal en leverde onder andere aan Taco Santo.” (lees verder onder foto)

Foto: JID
Foto: JID

Zes maanden na de opstart in 2018 nam Andres het tacorestaurant in de Gebroeders Vandeveldestraat al over. De populariteit groeide alleen maar. “We krijgen heel vaak aanvragen voor grote groepen, maar er is jammer genoeg niet voldoende plaats. Daarom ben ik al twee jaar op zoek naar een geschikt pand voor een tweede locatie.”

Toen zijn wijnleverancier, Het Wijnhuis op de Joremaaie, aangaf dat zijn pand vrijkwam omdat hij naar Sint-Martens-Latem verhuisde, had Andres meteen interesse. “Was het op de markt gekomen, dan was het meteen weggeweest”, zegt hij. “Het is aan Portus Ganda, vlak bij het centrum en er is parking voor de deur. Beter zou ik niet vinden.”

Vrijdag is de grote opening van het nieuwe restaurant. De eerste maand zal de kaart hier hetzelfde zijn als in de vestiging in de Gebroeders Vandeveldestraat. “De taco’s blijven huisgemaakt”, zegt Andres. “Later zullen we ook andere traditioneel Mexicaanse gerechten toevoegen zoals mole en chile poblano. Het belangrijkste: dat de smaken ook hier net zoals die van Mexico City zijn.”

Foto: JID
Foto: JID