Nieuws Oost-Vlaanderen Pozyx benoemt sector-veteraan Frans Frielink tot bestuursvoorzitter

Pozyx benoemt sector-veteraan Frans Frielink tot bestuursvoorzitter

Het Pozyx team in Greenville.

Pozyx benoemt sector-veteraan Frans Frielink tot bestuursvoorzitter

GENT – Pozyx, een toonaangevende leverancier van het meest nauwkeurige en innovatieve indoor RTLS (Real-Time Location System) op basis van UWB (Ultra-Wide Band) technologie, heeft aangekondigd dat het Frans Frielink heeft benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Frans Frielink, veteraan in de sector van de draadloze halfgeleiders, heeft meer dan 30 jaar ervaring in snelgroeiende organisaties voor draadloze technologie met NCR, AT&T Bell Labs, RF Micro Devices, BridgeCo en GreenPeak Technologies/Qorvo, en bekleedde leidinggevende functies op het gebied van engineering, marketing en bedrijfsontwikkeling.

De heer Frielink is een visionaire zakenman die de richting van bedrijven leidt en vormgeeft, hun groei stimuleert en nieuwe markten creëert. Hij heeft een wereldwijd ondernemende kijk, heeft de WiFi-markt tot een enorm succes gedreven en heeft GreenPeak Technologies neergezet als marktleider in de snelgroeiende Smart Home- en IoT-markt. In deze nieuwe rol zal hij het steile groeitraject van Pozyx ondersteunen en eraan bijdragen wanneer het de volgende fase van expansie ingaat.

Samuel Van de Velde, oprichter en CEO van Pozyx, zei: “We zijn verheugd dat Frans Frielink zich bij Pozyx zal voegen als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur. Samenwerken met een zeer ervaren en gerespecteerde IoT-veteraan als Frans zal een keerpunt betekenen voor de bedrijf terwijl we onze toekomstige richting bepalen. Frans brengt een ongeëvenaarde reputatie en een onschatbaar netwerk van contacten op het hoogste niveau in de industrie wereldwijd. Dit zal onmiddellijke waarde bieden en bijdragen aan de groei van ons bedrijf. We kijken uit naar de betrokkenheid en inzichten van Frans Frielink aan ons bestuur.”

“Ik ben verheugd om Pozyx te ondersteunen als voorzitter van de raad van bestuur”, aldus Frans Frielink. “Het Pozyx-team heeft de buitengewone kans om te voldoen aan de behoeften van de snelgroeiende markt voor nauwkeurige indoorpositionering en RTLS op basis van UWB-technologie. Hun technologie is top en hun concurrentievoordelen zijn indrukwekkend. Pozyx heeft expertise van wereldklasse ontwikkeld om de meest nauwkeurige RTLS te leveren die vandaag beschikbaar is. Hun oplossingen leveren snelle innovatie, snelle time-to-value en verbeterde efficiëntie in industriële toepassingen, waardoor westerse productiebedrijven kunnen concurreren met goedkope arbeidsomgevingen. Ik kijk er naar uit om deze rol op mij te nemen en samen te werken met de andere leden van de Raad van Bestuur.”

Pozyx werd opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in België en kantoren in Greenville, South Carolina, VS. Het ecosysteem van ervaren partners garandeert een werkelijk wereldwijde aanwezigheid. Pozyx heeft meer dan 4.000 klanten in meer dan 80 landen en blijft snel groeien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.