Nieuws Oost-Vlaanderen Prins Laurent opent speciale dierenartsenpraktijk te Gent

Prins Laurent opent speciale dierenartsenpraktijk te Gent

Prins Laurent opent speciale dierenartsenpraktijk te Gent

Prins Laurent blijkt een grote dierenliefhebber te zijn. Vorige vrijdag was hij aanwezig bij de opening van het nieuwe dierendispensarium in het Vogelzangpark, tussen de Blaisantvest en het ziekenhuis AZ Sint-Lucas.

Een dierendispensarium is een dierenartsenpraktijk waar huisdieren van mensen met een laag inkomen standaard medisch zorg krijgen tegen een verlaagd tarief. Voor alleenstaanden komen mensen met een maandelijks inkomen lager dan 1072 euro in aanmerking en voor samenwonenden is dat vanaf maximum 1429 euro per maand. Inschrijven kost tien euro per dier voor zes maanden, maar nadien zijn alle behandelingen gratis.

572 operaties

Het eerste Gentse dierendispensarium werd opgericht in 2012 in de Dampoortstraat door de Stichting Prins Laurent, UGent en Stad Gent. De afgelopen zes jaar werden daar 4.246 consultaties en 572 operaties uitgevoerd. In totaal kwamen er 1600 klanten langs. “Het pand was daar niet op voorzien dus hebben we dit voormalig seniorenhuis gerenoveerd”, zegt Tine Heyse, schepen van Dierenwelzijn.

Het totale project kost 220.000 euro. De stichting van Laurent betaalt 20.000 euro en de universiteit en de Stad Gent elk 100.000 euro. Via een opstalovereenkomst met de Stad mag het dispensarium de grond en het gebouw 23 jaar kosteloos gebruiken. Prins Laurent is zeer te spreken over de locatie: “Ik ben blij dat het plan eindelijk concreet is. Het is hier fantastisch met al dat groen. Hopelijk blijft dat ook staan.”

Studenten

Het personeel van het dierendispensarium bestaat onder meer uit studenten Diergeneeskunde van de UGent en dierenartsen die net aan de UGent zijn afgestudeerd, zoals de Nederlandse Chantal Meere en Siemone Vester. “We werken hier nu al twee weken en het is veel beter dan in de Dampoortstraat”, zegt Meere aan Het Nieuwsblad. “Er zijn twee consultatieruimtes, we kunnen echo’s en röntgenfoto’s nemen, dieren kunnen gehospitaliseerd worden,… Of we hier blijven werken? Helaas. Ik keer binnen enkele maanden terug naar Zeeland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.