Nieuws Oost-Vlaanderen Printbedrijven maken typisch Geraardsbergse en Gentse huisnummers

Printbedrijven maken typisch Geraardsbergse en Gentse huisnummers

Printbedrijven maken typisch Geraardsbergse en Gentse huisnummers

GERAARDSBERGEN/GENT – Gedaan met ontbrekende of slecht zichtbare huisnummers, het bedrukkingsbedrijf Printhut maakt voortaan gepersonaliseerde huisnummerbordjes versierd met typisch Geraardsbergse onderwerpen zoals Manneken-Pis of de mattentaart. Ook in Gent startte het jonge bedrijf Numeroo onlangs met de verkoop van nummerborjdes waarop de Gentse skyline te zien is.

“Toen ik nog actief was als maatschappelijk assistent ging ik vaak op huisbezoek bij gezinnen uit de regio Geraardsbergen en elke dag verloor ik heel wat tijd door te moeten zoeken naar huisnummers”, vertelt Eva Saegerman aan de regioredactie van Het Nieuwsblad. Samen met haar man runt ze het bedrukkingsbedrijf Printhut in Geraardsbergen. “Ontbrekende of slecht zichtbare huisnummers, ik heb er vaak op gesakkerd. Wellicht levert dat ook vertragingen op bij de hulpdiensten tijdens interventies.”

Twee formaten, diverse kleuren

En dus pakt Saegerman uit met een praktische en tegelijk ludieke oplossing. “Wij bedrukken je huisnummer, plus eventueel naam of andere tekst, op leuke en weerbestendige huisnummerbordjes. Ze zijn uit aluminium vervaardigd en je kunt kiezen uit twee formaten en diverse kleuren.”

Bovendien kun je de bordjes een typisch Geraardsbergs tintje geven met een afbeelding van Manneken-Pis, een renner of een mattentaart. Eva hoopt dat ze huiseigenaars kan overtuigen om haar opvallende bordjes aan de gevel te hangen. “Misschien vinden sommige eigenaars dat een gewoon nummerplaatje hun gevel ontsiert, met ons opvallend bordje is dat niet het geval.”

Ook in Gent

Printhut is niet het enige bedrijf dat duidelijke en gepersonaliseerde huisnummerborden aanbied. Ook in Gent worden sinds kort typisch Gentse nummerbordjes gemaakt. Op de webshop Numeroo, die nog in zijn kinderschoenen staat, bieden ze huisnummerborden aan met de skyline van Gent op de achtergrond en de naam van de bewoners of een speciale boodschap indien gewenst.

We zijn alvast benieuwd of er in de toekomst nog Oost-Vlaamse steden zullen volgen…

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.