Nieuws Oost-Vlaanderen Quercus Labo vervoegt QbD Group

Quercus Labo vervoegt QbD Group

Quercus Labo vervoegt QbD Group

GENT – Het Gentse contractlaboratorium Quercus Labo is toegetreden tot de QbD Group. QbD is de Belgische – en stilaan ook internationale – referentie op het vlak van consultancy voor de life sciences en andere sectoren. Het is de tweede uitbreiding van QbD op korte tijd: vijf maanden geleden al vervoegde Trium Clinical Consulting de QbD Group. Vandaag stelt QbD – dat in 2011 werd opgericht door CEO Bart Van Acker – internationaal ongeveer 300 mensen te werk, waarvan zo’n 200 in België.

Quercus biedt analytische diensten aan kleinschalige, lokale bedrijven en aan grote multinationals. Het voorziet klanten van een uitgebreid spectrum aan QC-diensten voor tal van toepassingen. Daarnaast beschikt Quercus over een GMP-autorisatie voor het uitbrengen en importeren van geneeskundige producten, conform EMA-richtlijn 2011/83/EC – die klanten uit het Verenigd Koninkrijk in tijden van Brexit al grote diensten heeft bewezen.

Hun unieke expertise in Quality Control maakt hen de ideale toevoeging aan het uitgebreide dienstenpakket van QbD. Samen beschikken QbD en Quercus over de alle vakkennis die nodig is om kwaliteitsgerelateerde problemen van klanten efficiënt op te lossen. Dit betekent ook dat bepaalde bedrijven vandaag zelfs hun volledige kwaliteitsafdeling kunnen uitbesteden als ze dat willen, volstrekt uniek in België.

Expertise uitbreiden

“Onze missie is om een partner te zijn in de ontwikkeling van quality- en geavanceerde therapieën en technologieën voor patiënten en consumenten over de hele wereld”, zegt CEO Bart Van Acker van QbD. “En hoe uitgebreider onze expertise wordt, hoe dichter we komen bij het behalen van deze doelstelling. Vandaag, vijf maanden nadat we de handen in elkaar sloegen met Trium Clinical Consulting, zetten we opnieuw een belangrijke stap. En hetzelfde geldt voor Quercus en zijn twintig werknemers. Quercus voelde dat het tijd werd om een versnelling hoger te schakelen en ik ben heel trots dat zij in QbD de perfecte partner zagen om dat waar te maken. QbD zal als mede-eigenaar mee investeren om het bedrijf verder te laten groeien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.