Nieuws Oost-Vlaanderen Quut Toys zorgt voor een kleurrijke zomer!

Quut Toys zorgt voor een kleurrijke zomer!

Quut Toys zorgt voor een kleurrijke zomer!

GENT – Quut werd in 2013 geboren als het eerste design strandspeelgoedmerk. Sindsdien kende het merk een sterke evolutie. Naast het multifunctionele buitenspeelgoed werd de wondere waterwereld van Quutopia gecreëerd met leuke speeltjes voor in bad. En vorig jaar fleurde de gloednieuwe Quut speelmat heel wat speelkamers en leefruimtes op. Dit voorjaar gaat Quut terug naar hun designroots. Met de nieuwe kleurcollecties willen ze deze zomer weer wat meer kleur brengen in ieders leven. Net wat we nodig hebben na dit ongewone jaar.

Om het jaar onder te dompelen in kleur lanceert Quut de Banana Blue, Banana Pink, Cherry, Lagoon en Ocean collectie. Stuk voor stuk prachtige tinten die zin geven om te spelen. Onovertroffen klassiekers als de Ballo, Cana, Triplet,… kregen een nieuw jasje aan, zonder in te boeten aan kwaliteit of aan de belangrijkste Quut vereisten: duurzaam speelgoed dat multifunctioneel en ergonomisch is. Tijd voor urenlang speelplezier!

Quality toys for quality time

De Quut slogan ‘quality toys for quality time’ is niet zomaar een slogan, het is hun bestaansreden. Quut is het geesteskind van het Gentse design agency Pars Pro Toto. Na jarenlang baby- en kinderproducten voor klanten ontwikkeld te hebben, begon het idee van een eigen kindermerk te leven aan de keukentafel. De tripjes van Pars Pro Toto collega’s naar het strand legden de nood aan multifunctioneel en duurzaam strandspeelgoed pijnlijk bloot. “We beleven dan wel heel wat mooie momenten aan de zee en maken er kostbare herinneringen maar op het einde van zo’n mooie stranddag zagen (en zien) we echter vaak heel wat achtergelaten en gebroken speelgoed. Speelgoed dat dus niet lang genoeg meegaat en waarmee kinderen (en volwassenen) geen emotionele band hadden. Daar wilden we bij Quut iets op vinden!”, klinkt het.

“Voor Quut draait spelen namelijk rond zo veel meer dan enkel spelen! Het is een moment waarvan kinderen bijleren. Een moment dat ze hun sociale skills en motoriek verder ontwikkelen. Een moment waar de fantasie op hol kan en mag slaan. Een moment waarop mama’s, papa’s en kinderen quality time hebben met elkaar.”

Het goede voorbeeld geven

Het belang van spel en spelen mag zeker niet onderschat worden in de ontwikkeling van een kind. Al spelenderwijs leert het kind over de wereld rondom zich. Kinderen imiteren vaak hun ouders en nemen hun gewoontes over. Quut wil bijdragen tot goede gewoontes waar de volgende generaties ook iets zullen aan hebben. Zo wordt het Quut buitenspeelgoed gemaakt van 100% zuivere plastic. Dit geeft tot op vandaag het meeste kans op een 100% hergebruik bij recyclage van de producten.

Niet te veel, niet te weinig

Quut staat gelijk aan duurzaamheid, en dit in verschillende betekenissen van het woord. De designs zijn ergonomisch en speciaal ontwikkeld voor kinderen. Daarnaast is de multifunctionaliteit van hun speelgoed een belangrijk aspect, want ook dat draagt bij tot duurzaamheid. Een Quut speeltje kan zorgen voor urenlang speelplezier. Zo kan je de Cuppi bijvoorbeeld gebruiken als een schopje, een zeef, een zandschrijftool en een ballenspel. Met minder producten kan je dus meer en langer spelen!

Wij zijn alvast klaar voor alweer een zomer aan het strand, in het park, in de tuin … En samen met Quut toys beloven we al deze plekjes netjes achter te laten, na een dag vol plezier. Zo kunnen wij en toekomstige generaties waardevolle herinneringen blijven hebben aan deze magische tijden en plaatsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.