Nieuws Oost-Vlaanderen Re-Vive verwerft brownfields in Gdansk en in Oudenaarde

Re-Vive verwerft brownfields in Gdansk en in Oudenaarde

Re-Vive verwerft brownfields in Gdansk en in Oudenaarde

Het Gentse Re-Vive wist slag om slinger twee oude industriële sites, brownfields zeg maar, te verwerven: een in Oudenaarde en een in het Poolse Gdansk. Daar werd het Oost-Vlaamse bedrijf eigenaar van de gronden van een oude scheepswerf van Gdansk. Gdansk staat historisch bekend omwille van zijn scheepsbouw. Re-Vive heeft nu de site van Imperial Shipyards in handen gekregen. Het is de bedoeling om samen met het Gentse vastgoed- en investeringsbedrijf Alides een nieuw leven te geven aan een verloren gewaand stuk grond. Beide partners zeggen dat ze van dit deel van Gdansk een bruisende nieuwe stadswijk willen maken.

Dichter bij huis, in Oudenaarde, werd Re-Vive eigenaar van het oude fabrieksterrein van textielbedrijf Saffre Frères. Ook daar is het de bedoeling om te zorgen voor nieuwe woonimpulsen, maar concreet is dat nu nog niet.

Re-Vive werd in 2009 opgericht door Nicolas Bearelle en Piet Colruyt, met als gemeenschappelijk doel een moedig antwoord te bieden op een maatschappelijke vraag naar kwalitatieve en betaalbare woonbuurten, zonder de resterende groenruimte daarbij aan te snijden. Zoals de naam al laat vermoeden, legt Re-Vive zich daarom ook toe op de duurzame transformatie van oude industriële sites. Zo wordt de druk op de schaarse open en groene ruimtes weggenomen. Bovendien krijgt het stedelijke weefsel een hernieuwde dynamiek, want vele oude sites genieten een centrale ligging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.