Nieuws Oost-Vlaanderen Recon Bouw start binnenkort nieuw project in Sint-Laureins

Recon Bouw start binnenkort nieuw project in Sint-Laureins

Recon Bouw start binnenkort nieuw project in Sint-Laureins

BENTILLE/SINT-LAUREINS – De bouw van de sociale woningen langs de Bisdomstraat in Bentille, deelgemeente van Sint-Laureins, kan bijna starten. In principe is dat voorzien voor oktober, terwijl de opelvering moet gebeuren tegen 2020. De sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard zal er 14 huurwoningen bouwen, zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk 4 koopwoningen.

De werken werden begin augustus door de sociale huisvestingsmaatschappijen toegekend en vergund aan de laagst biedende aannemer. Dat bleek Recon Bouw uit Adegem te zijn. De nieuwe verkaveling in Bentille zal net buiten de dorpskom komen te liggen. De verkaveling kreeg de naam ‘Vlasbloem’ mee, verwijzend naar de vroegere vlasteelt in de gemeente. Er komen in totaal zo’n 50 woningen in de verkaveling. Een deel van de loten is in handen van de gemeente, een ander deel is van bouwonderneming Huysman. De 14 huurwoningen van Volkshaard en de 4 koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van ARKS-architecten uit Aalter.

De koopwoningen zijn halfopen bebouwing met drie slaapkamers, garage en tuin. De huurwoningen zijn een combinatie van halfopen en gesloten bebouwing, eveneens met drie slaapkamers. Ze hebben een garage of carport, een tuin en een tuinberging. De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.