Nieuws Oost-Vlaanderen Recordaantal Oost-Vlaamse starters

Recordaantal Oost-Vlaamse starters

Recordaantal Oost-Vlaamse starters

OOST-VLAANDEREN – In 2017 zijn een record aantal starters geteld in Oost-Vlaanderen, maar liefst 11.543. Dat is een stijging van 4,5 % ten opzicht van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de Startersatlas van Unizo, Graydon en UCM. In de regio Gent zijn de meeste startende ondernemingen geteld. Daarna volgen Sint-Niklaas en Oudenaarde.

Met 11.543 nieuw opgerichte ondernemingen is Oost-Vlaanderen na Antwerpen de best scorende startersprovincie. De meeste starters zitten in de regio Gent, 5.609 om precies te zijn. Regio Sint-Niklaas volgt met 1.706 starters, Oudenaarde met 1.498 en tenslotte Aalst en Dendermonde met respectievelijk 1.367 en 1.363. 

Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen: “Dat onze provincie het zo goed doet, hebben we te danken aan een aantal troeven, zoals de centrale ligging en een goed werkend ecosysteem, een unieke samenwerking tussen de ondernemerswereld, de overheid en onderwijsinstellingen als hogescholen en universiteiten. Oost-Vlaanderen vormt de ideale voedingsbodem voor starters, start-ups en scale-ups.”

Ondernemen is weer hip

De meeste ondernemingen worden opgericht in de dienstensector. De tweede grootste groep starters is die van de vrije beroepen. 9,5% van de starters in 2017 stelt personeel te werk. 

Het toenemend aantal starters is een goeie graadmeter voor de algemene stemming en het vertrouwen in de toekomst bij de ondernemers. “Ondernemers die door hun passie uit te oefenen, welvaart creëren in de maatschappij, verdienen meer dan ooit onze aandacht. Zij zijn immers de motor van onze maatschappij. Zij bakken de spreekwoordelijke taart, die daarna verdeeld wordt,” aldus Jos Vermeiren.

De eerste twee maanden van 2018 tonen ook alweer een stijging van maar liefst 6,26% ten opzichte van 2017.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.