Nieuws Oost-Vlaanderen Recticel in de clinch met BASF

Recticel in de clinch met BASF

Recticel in de clinch met BASF

Het beursgenoteerde Recticel trekt juridisch van leer tegen BASF. Bij diverse productiecentra van Recticel, onder meer in Wetteren, deden zich de voorbije dagen problemen voor. De oorzaak? Verontreinigde grondstoffen die het soepelschuim bleken aan te tasten. Soepelschuim wordt onder meer gebruikt in de zetels van auto’s. Leverancier van de grondstoffen is BASF. Concreet zou het product veel te hoge dosissen dichlorobenzeen bevatten.

Op liefst vijf sites van Recticel werd het productieproces hierdoor verstoord. In al deze fabrieken werden de machines zelfs stil gelegd om na te gaan of het verontreinigende TDI nog aanwezig was. Ook de voorraad afgewerkte producten werd onder de loep genomen terwijl verkochte producten werden teruggeroepen. De vijf centra produceren soepelpolyurethaan. BASF zou ook nog TDI  aan andere bedrijven hebben geleverd.

Recticel wil de kost voor dat alles verhalen op BASF. Over de interne gevolgen toont Recticel zich strijdvaardig. Gehoopt wordt om zo snel als mogelijk weer aan de slag te kunnen: “Naar verwachting zullen de gevolgen van dit kwaliteitsprobleem spoedig worden opgelost, waarbij de productie en leveringen al in de komende dagen geleidelijk zullen worden hervat”, heet het bij Recticel. “Klanten worden op de hoogte gesteld van de gemaakte vorderingen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.