Nieuws Oost-Vlaanderen Recticel maakt strategische bocht

Recticel maakt strategische bocht

Recticel maakt strategische bocht

WETTEREN – Recticel, met hoofdzetel in Wetteren, heeft bekend gemaakt dat het uit de automotive activiteiten wil stappen. Het nieuws komt als een verrassing want de toelevering van schuimrubber onderdelen aan de automobielsector was sinds jaar en dag zowat core business.

Recticel heeft aan consultancybedrijf EY gevraagd om een koper te zoeken voor de divisie automotive. Het proces kan een hele tijd aanslepen maar de exit lijkt wel onomkeerbaar. Hoeveel de verkoop kan opleveren, wie de kandidaten zijn en wat de gevolgen zullen zijn op vlak van tewerkstelling, zijn open kwesties. Wel zeker is dat er grote interesse zal zijn uit de markt, aldus analisten.

De automotive divisie van Recticel wordt geraamd op zo’n 150 miljoen euro aan omzet. Binnen de groep (geconsolideerde omzet van 1 miljard 460 miljoen euro omzet) woog dat niet zo zwaar. De directie van Recticel is de overtuiging toegedaan dat dit niet genoeg is om een eersterangsrol te spelen in de markt. Naar verwachting zal Recticel het geïncasseerde bedrag inzetten op zijn isolatiedivisie, die snel groeiend is en tegenwoordig wordt beschouwd als het paradepaardje van de beursgenoteerde groep.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.